Konya’daki bu mahalle gizli kalmış bir cennet! Burayı gören burada yaşamak istiyor

- Güncelleme Tarihi:

 Konya’daki bu mahalle gizli kalmış bir cennet! Burayı gören burada yaşamak istiyor
Büyük yüz ölçümüne sahip Konya’nın mahallelerinde ve ilçelerinde saklı kalmış ve az bilinen doğal güzellikler bulunuyor.

Kendine has tarihi yapısıyla ve doğal güzelliğiyle ziyaretçilerini kendine hayran bırakan Konya, az bilinen doğal alanlarıyla ve keşfedilmeyi bekleyen yerleri de bünyesinde bulunduruyor.

Konya'da gizli kalmış doğal güzellikler bulunuyor

Geniş bir yüz ölçümüne sahip olan Konya'da, çoğu Konyalıların bile bilmediği bazı doğal güzellikler ve mahalleler bulunuyor. Konya'nın bilinmeyen mahallelerinin en başında ise Tekkeköy Mahallesi geliyor.

Mahalle saklı bir cennet

Konya'nın Doğanhisar ilçesine bağlı olan Tekkeköy Mahallesi, ulaşımı kara yolu ile yapılıyor ve yeşillikler içinde adeta saklı bir cennet görünümünde. Doğanhisar merkezine 3 km mesafede olan Tekkeköy Mahallesi,  az bir nüfustan oluşuyor.

Minimal Karadeniz iklimine sahip

İki dağ arasında bulunan ve az nüfuslu bir mahalle olan Tekkeköy, minimal Karadeniz iklimine sahip olması dikkat çekiyor. Tarihi ve doğal dokusu ile eşsiz bir ortam sunan Tekkeköy'de mevsimsel olarak her türlü sebze ve meyve yetişiyor.

Doğal güzellikleriyle adından söz ettiriyor

Konya'nın sakin mahallelerinden biri olan Tekkeköy Mahallesi, doğal güzellikleriyle adından söz ettiriyor. Yemyeşil ormanları, berrak su kaynakları ve etkileyici dağ manzaralarıyla ziyaretçilerini bekleyen Tekkeköy, doğa yürüyüşü için ideal alanlar sunarken, etrafında bulunan doğal yaşam alanları da kuş gözlemcileri için gizli kalmış bir cennet.

Ziyaretçilere unutulmaz anlar yaşatıyor

Doğal güzellikleriyle bölgenin en gözde destinasyonlarından biri haline gelmeye aday olan mahalle, ziyaretçilerini doğanın kucaklayıcı sıcaklığıyla karşılıyor ve onlara unutulmaz anlar yaşatıyor.

 

(Mustafa İlker Şen)

 

  • #Konya #Konya haber #Konya haberi #Konya haberleri #Konya ilçe haberi #Konya ilçe haberleri #Konya Doğanhisar #Doğanhisar

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar
  • HG
    Hasan GÖKÜLÜ
    261 gün önce

    Aşağı ve Yukarı çiğili görmenizi tavsiye ederim.

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
  • TS
    Tacettin şahin.
    261 gün önce

    Güzel yurdumun her yeri güzel doğal sağlıklı yaşam dilerim bu gibi güzel yerlere gezenleri .

    • Cevapla
    • Begen (2)
    • Begenme (0)
  • AB
    Ali Baştoklu
    259 gün önce

    Doğanhisar tekke mahallesi saklı bir cennet havası suyu didiğ sultan şifalı çeşmesi didiğ sultan mezarlığı ayrı bir ahenk katıyor Karadeniz iklimi gezip görmeye değer yürüyüş parkurları harika misafir perver halkıla bütün dostlarımızı bekliyoruz

    • Cevapla
    • Begen (2)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER