Konya’da sağanak sonrası sel! Zarar çok büyük

- Güncelleme Tarihi:

 Konya’da sağanak sonrası sel! Zarar çok büyük

Konya'da 2 gündür etkili olan sağanak güney ilçeleri daha sert vurdu. 

Konya'nın Hadim ilçesinde etkili olan sağanak yağış heyelana sebep oldu. 

Dağ yamacına kurulu; Selahattin, Umurlar, Yenikonhak, Göynükışla Mahalleleri selden en çok etkilenen yerleşim yerleri oldu. 

Sel suları yolları yuttu!

Konya'nın Hadim ilçesinde sel büyük zarara yol açtı. İlçeye bağlı 4 mahallenin yolları sel nedeniyle hasar gördü. Hadim Belediyesi ve Konya Büyükşehir Belediyesi ekipleri gece saatlerinde selden etkilenen mahallelerde ulaşmak için çalışma başlattı.

Hasar gün ağarınca ortaya çıktı!

Hadim Belediye Başkanı Mehmet Çetiner ekipleri ile birlikte selden etkilenen mahalleri gezdi. Büyük çapta maddi hasara neden olan sel suları Selahattın ve Umurlar Mahallerinde yaklaşık 20 küçükbaş hayvanın da telef olmasına yol açtı. Tarım aletlerini de alıp götüren sel suları yerleşim yerlerine kadar ulaştı.

AFAD bölgeye gidecek!

Hadim'de sel hasarı çok büyük. Konya Büyükşehir Belediyesinin yanı sıra AFAD'dan da destek ekipler istendi. Bölgede hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Konu ile ilgili açıklama yapan Hadim Belediye Başkanı Mehmet Çetiner şunları kaydettti:

Başkan Çetiner'den ilk açıklama! 

"Sel bölgesinde incelemelere devam ediyoruz. Ben de ekiplerimle birlikteyim. Hasar çok büyük. Can kaybının yaşanmaması tek tesellimiz. Yoğun sağanak nedeniyle dağlardan gelen sel suları önüne kattığı her şeyi aşağıya sürükledi. Yollar ve tarım arazileri kötü durumda… Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için teyakkuz halindeyiz. Bütün iş makinelerimiz bu bölgede, destek ekiplerin de gelmesiyle birlikte çalışmaları daha da hızlandıracağız”

(Mustafa İlker Şen)

  • #Konya #Konya haber #Konya haberi #Hadim

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar
  • HH
    Hakkın Hamisi
    44 gün önce

    Ne zararı. Adamların derdi başka. Borç ertelemek, faizsiz kredi almak. Adam olun lan terbiyesizler

    • Cevapla
    • Begen (7)
    • Begenme (18)
  • H
    Hadimli
    43 gün önce

    Yorumu yapan kişi siz o bölgeye hayatınızda bir defa gittiniz mi ki Orada ki insanlar ne kredi bilir ne de devletten yardım alınacagını

    • Begen (15)
    • Begenme (6)
  • KH
    Konya Hadimli
    41 gün önce

    Kardeşim oralar Konya'nın ova köylerine benzemez Karadeniz gibi düşünün. Kredi için falan yerli halk zarar görmeyi hayal dahi etmez. Böyle cümlelerle kendinizi yormayın hakka girmeyin

    • Begen (2)
    • Begenme (0)
  • AS
    Alırıza sarnıçlı
    42 gün önce

    Allahkortuğumuzdan korusun Yorum yapan Hakan Hamas kimdir nerelidir bilmiyorum seni yenikonak mahallesine davet ediyorum buralarda çiftçilik yapan vatandaş konya ovasıgibideğil küçukarazilerde geçimini sağlayan vatandaşlar dere Yataklarına yakın olan arazilerüzum bağları kiraz bahçeleri zargördü gelbenseni misafir ederim birlikte araziyi gezelim zamla kararverme

    • Cevapla
    • Begen (2)
    • Begenme (3)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER