Konya’da kirazı ile ünlü ilçede hasat başladı! Yerel pazarlarda yerini alacak

 Konya’da kirazı ile ünlü ilçede hasat başladı! Yerel pazarlarda yerini alacak
Türkiye’nin tahıl ambarı Konya’da kiraz hasadı başladı.

Bereketli tarım arazilerinin yanı sıra Konya,  meyve yetiştiriciliğinde de söz sahibi.  Konya'nın önemli kiraz üreten ilçelerinin başında gelen Akşehir, 2004'te tescil edilen "Akşehir kirazı" ile yurt içinde ve dışında adından söz ettiriyor.

Yerel pazarlarda yerini alacak

Akşehir ilçesinin verimli topraklarında yetişen Akşehir kirazında zorlu hasat başladı. Akşehir Gölü havzasının iklimsel etkisiyle aroması, dayanıklılığı ve lezzetliyle ön plana çıkan kiraz, yerel pazarlarda da yerini alacak.

Geçen yıl Akşehir ilk sırayı aldı

Türkiye'de en çok kiraz yetiştiren 3. İl olan Konya, 2023 yılında 66 bin 151 dekar alanda 58 bin 680 ton kiraz üretimi yapıldı. Sadece Akşehir İlçesinde 15 bin 329 dekar alanda 21 bin 246 ton kiraz üretildi. Bu rakam ağaç başına 50 kilogram kiraz anlamına geliyor.

İşçi yevmiyeleri belli oldu

Akşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, 2024 yılında tarım işçileri için fiyat belirleme toplantısı düzenledi. Düzenlenen toplantıda, 2024 yılında tarım işçilerine kahvaltı sağlanmadığı durumda günlük yevmiye 800 TL, kahvaltı sağlandığı durumda ise 750 TL olarak belirlendi.

(Mustafa İlker Şen)

  • #Konya #Konya haber #Konya Akşehir #Akşehir #Konya tarım

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar
  • MA
    Mehmet ali
    5 gün önce

    Ereğli üvey evlatmı neden hiç yüzatmış bin nüfuslu bir EREĞLİ den bahsetmiyor sunuz akşehir den örnek veriyorum üçyüz ton kiraz çıkarsa EREĞLİ den altıyüz ton kiraz çıkar

    • Cevapla
    • Begen (8)
    • Begenme (18)
  • MK
    Mehmet Karaman
    5 gün önce

    Aksehir de bizim Ereğli de bizim. Önemli olan üretim Üretim şart.

    • Cevapla
    • Begen (11)
    • Begenme (2)
  • KK
    Kerim Kara
    4 gün önce

    Kiraz güzel ama emekliler alamıyor

    • Cevapla
    • Begen (6)
    • Begenme (2)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER