Konya’da kilo kilo satılıyor! Doğal antibiyotiğin kilosu 150 TL’den alıcı buluyor

 Konya’da kilo kilo satılıyor! Doğal antibiyotiğin kilosu 150 TL’den alıcı buluyor
Havaların ısınmasıyla birlikte Konya’da bazı meyveler ve sebzeler de hasat başladı. Ek gelir elde etmek için bahçesine sarımsak eken vatandaşlar, kilosunu 150 TL’den satmaya başladı.

Türkiye'nin tahıl ambarı olarak nitelendirilen Konya, sebzeden meyveye kadar birçok üründe lider konumunda...

Bahçedeki sarımsaklar hasat edilmeye başlandı

Konya'da geniş topraklarda yapılan tarım, bazen de evin bahçesinde yapılıyor. Ek gelir kazanmak isteyen bazı vatandaşlar, bahçesinde sarımsak yetiştiriciliği yapıyor.

Keskin aroması ve kendine has tadı var

Hasadı başlayan sarımsak, mutfakların vazgeçilmez ürünleri arasında yerini alıyor. Yerel pazarlarda da yerini alan sarımsak, kilo kilo satılıyor.

Dünyanın en eski kültür bitkilerinden biri olarak keskin aroması ve kendine özgü tadı ile bilinen sarımsak, bağırsakları temizlediği, diyabetten kansere kadar sağlığa faydalı etkileri bulunmasıyla bilinir.

Doğal antibiyotik

Yemeklerin vazgeçilmezi olan sarımsak, halk arasında doğal antibiyotik olarak da biliniyor. Bağışıklığı güçlendirerek vücudu enfeksiyonlara karşı koruma, bakteri, mantar ve parazitleri vücuttan uzak tutma, kan şekeri, kolesterol ve kan basıncını düzenleme ve karaciğer sağlığını destekleme sarımsağın bilinen faydalarından sadece bazıları.

Kilosu 150 TL

Sarımsak, birçok vatandaş tarafından satın alınıyor. Hal böyle olunca ek gelir kazanmak isteyen vatandaşlar evinin bahçesine ekiyorlar. Hasadı başlayan sarımsağın kilosunu ise 150'den satıyorlar.

(Mustafa İlker Şen)

 

  • #Konya #Konya haber #Konya tarım #Konya tarım haberi

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER