Konya’da gören dokunamıyor! 7 kilometre uzunluğunda: Gün doğarken ortaya çıkıyor!

- Güncelleme Tarihi:

 Konya’da gören dokunamıyor! 7 kilometre uzunluğunda: Gün doğarken ortaya çıkıyor!
Türkiye’nin en büyük tatlı su gölü olan Konya Ovası’ndaki Beyşehir Gölü’nde yetişen nilüfer çiçekleri ilgi görüyor. Fotoğraf sanatçılarının ve gezginlerin uğrak yeri haline gelen gölde nilüferleri kopartmanın cezası ise cep yakıyor. İşte detaylar..

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, güneyinde Toros Dağları, doğusunda volkanik Erenler Dağı ve batısında Anamas ve Sultan dağlarının yer aldığı Beyşehir Gölü'nün yaklaşık 8 bin metrekarelik bölümünde nilüfer çiçekleri yetişiyor. Her yıl mayıs ayında açan nilüfer çiçekleri görsel şölen oluşturuyor. Adeta nilüfer çiçeği tarlasını andıran bölge, fotoğraf sanatçılarının ve gezginlerden yoğun ilgi görüyor. Göldeki nilüferleri kopartmanın cezası ise dudak uçuklattı. Denk gelenlerin uzaktan bakmasında fayda var. Peki Beyşehir'deki nilüfer çiçeklerini koparmanın cezası ne kadar?

NİLÜFER BAHÇESİ 7 KİLOMETRE UZUNLUĞUNDA

Beyşehir'de nilüferler mayıs ayı başlarında çıkmaya başlar ve ekim ayına kadar devam eder. Bu zamanlarda nilüferleri gezme imkanı olur. Burası fotoğrafçılar açısından çok önemli. Yıl içerisinde fotoğrafçılar, aynı zamanda gezginler ve doğa yürüyüşçüleri burayı boş bırakmıyor. Türkiye'nin en büyük nilüfer bahçesinde zaman zaman kontroller yapılıyor. Beyşehir'de Nilüfer bahçesi yaklaşık 7 kilometreyi bulan ince ve uzun bir alana sahip.

DÜNYADAKİ 9 NİLÜFER ÇEŞİDİNİN 2'Sİ BEYŞEHİR GÖLÜ'NDE!

Nilüferler endemik bir bitkidir. Dünyada 9 çeşidinden 2'si Beyşehir Gölü'nde sarı ve beyaz renkte görülebilir. Yerli ve yabancı turistler buraya gelip nilüferleri fotoğraflıyor, tekneyle gezi yapıyor.  Sulak alanda yetişen nilüferlerin, aynı zamanda suyu temizleme özelliği var.

Balıkçılığın yapıldığı, 656 kilometrekarelik yüz ölçüme sahip Beyşehir Gölü çevresinde ayrıca 3 plaj yer alıyor.

GÜN DOĞUMUNDA ORTAYA ÇIKIYOR

Gölün sekiz bin metrekarelik bölümünde nilüfer çiçekleri yetişiyor. Beyşehir Gölü üzerinde açan nilüferler, gün doğumunda su yüzüne çıkıyor, öğleden sonra ise su altına giriyor.

KOPARMANIN CEZASI 73 BİN TL

Yaz sezonuyla birlikte Beyşehir Gölü'ne gelen yerli ve yabancı turistler, nilüfer tarlasını da ziyaret ediyor. Özellikle fotoğrafçıların ilgi odağındaki nilüferleri koparmanın cezası 73 bin TL. Konya'da nilüfer çiçeğini görüp dokunmak isteyenlerin hassas olmasında fayda var. Aksi durumda narin çiçek cep yakabilir.

 

Kaynak: DHA

  • #nilüfer çiçeği #konya #konya beyşehir #beyşehir nilüfer çiçeği #konya haber #konya haberleri #konyada gündem #koparmanın cezası

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER