Konya Büyükşehir Belediyesi SGK borcunu açıkladı!

 Konya Büyükşehir Belediyesi SGK borcunu açıkladı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın belediyelerin toplam 96 milyar lira olan SGK borçlarının bakanlık tarafından tahsil edeceğini duyurması Türk siyasetinde yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. Tartışmalara son noktayı Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay koydu. Altay, “Konya Büyükşehir Belediyemizin SGK borcu 0 (SIFIR) Türk Lirasıdır. Konya Modeli Belediyecilik tam da böyle bir şey“ ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, CHP'li belediyelere yönelik "Belediyelerin borçlarıyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığımız kaynağında bu borçların tahsiline başlayacaktır" demesinin ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı harekete geçti.

BAKAN IŞIKAN: "EN BORÇLU 5 BELEDİYE CHP'NİN"

Konuyla ilgili açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, belediyelerin SGK'ya olan toplam prim borcunun 96 milyar lirayı bulduğunu belirterek, "SGK aracılığıyla tüm borçlu belediyelere, herhangi bir parti farkı gözetmeksizin borç bildirimlerini gönderdik. En borçlu 5 belediye CHP'nin" dedi.

ÖZGÜR ÖZEL: "EN BORÇLU BELEDİYELER AK PARTİ'DEN ALDIĞIMIZ BELEDİYELER"

Öte yandan belediyenin borçları gündemde yankı uyandırdı. Bakan Işıkhan en çok borçlu 5 belediyenin CHP olduğunu vurgularken, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'de ""En borçlu belediyeler AK Parti'den yeni devraldığımız belediyeler." dedi.

HAMZA DAĞ: "5 BELEDİYEYİ BİR ÖNCEKİ DÖNEMDE DE CHP YÖNETTİ"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'dan Özgür Özel'e dikkat çeken bir açıklama geldi. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan AK Partili Dağ, Ankara, İzmir, İstanbul, Adana ve Şişli'nin en borçlu belediyeler olduğunu belirterek, ilginç bir bilgiye yer verdi. Hamza Dağ, söz konusu 5 belediyeyi bir önceki dönemde de CHP'nin yönettiğini vurguladı.

TARTIŞMALARA SON NOKTAYI KOYDU

 

Bununla birlikte Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay konuya ilişkin son noktayı koydu. Başkan Altay, Konya Büyükşehir Belediyesi'nin borcunu açıkladı.

KONYA BÜYÜKŞEHİR'DEN SGK BORCU AÇIKLAMASI

Altay, "Belediyelerin SGK borçları gündemdeyken küçük bir bilgilendirme yapmakta fayda var. Konya Büyükşehir Belediyemizin SGK borcu 0 (SIFIR) Türk Lirasıdır. Konya Modeli Belediyecilik tam da böyle bir şey" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar
  • MT
    Muharrem Taşer
    44 gün önce

    Konya aylık ödediği faizide söylerse isabetli olur...

    • Cevapla
    • Begen (8)
    • Begenme (1)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER