2 milyon 200 bin hektarlık tarım arazisi bulunan Konya'da sadece buğday ve arpa üretimi 4 milyon tona ulaşıyor.
Konya'da ekim tamamlandı!
Yaz mevsiminde hasadı tamamlayan Konya çiftçisi sonbahar mevsimiyle birlikte tarlalarını yeniden ekti. Sulu ve kurak arazilere ekilen buğday tohumları çimlenme sürecini tamamladı. Hava sıcaklığının yüksek seyretmesiyle bazı bölgelerde çimlerin fazla uzadığı görüldü.
Koyunlar tarlaya girdi!
Bitmeyen yaz nedeniyle fazla uzayan buğday ve arpa çimleri çiftçileri tedirgin ediyor. Ürününü soğuktan sorumak isteyen üreticiler uzayan çimleri koyunlara yedirerek don olaylarına karşı tedbir alıyor.
Buğdaylar başak verdi!
Kış aylarında buğday ve arpayı dondan koruyacak kar henüz Konya ovasını örtmedi. Bu dönemde ilginç bir fotoğraf paylaşıldı. Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Soylu, sıcak hava nedeniyle başak veren buğdayların fotoğrafını sosyal medyadan paylaştı.
Buğdaylar başak verdi!
11 Ocak'ta çekilen fotoğraf karesinde, Konya'nın Karatay ilçesindeki İşgalaman Mezarlığındaki bir mezarın üzerine atılan buğdayların başak verdiği görülüyor. Prof. Dr. Soylu paylaşımında, bu ilginç durumun ılıman hava ve yazlık karakterli tohum nedeniyle kaynaklandığını ifade etti. Konya'daki tarım arazilerinde benzer bir durum oluşmadı.
Çiftçi kar bekliyor!
Buğday ve arpada çıkışlar tamamlandı. Gece ve sabahın ilk saatlerinde eksi değerlere düşen sıcaklık tarladaki tohum için tehlikeli olmaya başladı. Ürünü soğuğun etkilerinden koruyacak kar örtüsü bekleniyor. Meteorolojik veriler çiftçiler tarafından yakından takip ediliyor.