Konyalı hayırseverlere çağrı! Karatay’daki bu cami 4 yıldır tamamlanamadı

- Güncelleme Tarihi:

 Konyalı hayırseverlere çağrı! Karatay’daki bu cami 4 yıldır tamamlanamadı

Genç Ağa Cami ve Kuran Kursu Yaptırma Ve Yaşatma Derneği, Osmanlı mimarisi ile tamamen taş işçiliğiyle bir cami yaptırmak için kolları sıvadı. 

Hızlı başlayan çalışmalar bir süre sonra yavaşladı, zaman zaman tamamen durdu. Karatay İlçesi Mengene Mahallesine kazandırılacak cami 4 yıldır tamamlanamadı. 



Çoğu bitti azı kaldı

4 yıl boyunca caminin inşaatına tam 12 Milyon TL harcandı. Sadece minareler ve iç mimaride büyük önem taşıyan mihrap, minber, kürsü ve müezzin mahfili yapılamadı.
Caminin tamamlanıp ibadete açılabilmesi için 6 Milyon TL'ye ihtiyaç var.



Caminin tamamlanması için çalışan Mehmet Esen'in en büyük hayali Genç Ağa Camisini tamamlayıp, içinde şükür namazı kılabilmek.



Deprem felekati sürecinde yardım toplanmadı

Hayırseverlere çağrı yapan Genç Ağa Camii ve Kuran Kursu Yaptırma Ve Yaşatma Derneği Başkanı Mustafa Öksüz "Desteklerinizle camimizi kısa sürede tamamlamayı hedefliyoruz. Asrın felaketini yaşadık. Bu süreçte deprem bölgesine yardım yaplılması için kimseden destek talep etmedik. Çok şükür çok hızlı bir şekilde yaralarımızı sarıyoruz. Artık çalışmalara başlamak istiyoruz. Zaman geçtikçe maliyetler daha da artıyor. Hayırseverleri buradaki çalışmaları görmeleri için camimize bekliyoruz” dedi. 







(Selman Kaya)
 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER