Hemzemin geçitte bariyer aküsünü çalıp kazaya neden olan 2 şüpheli serbest

 Hemzemin geçitte bariyer aküsünü çalıp kazaya neden olan 2 şüpheli serbest
Diyarbakır’da kapanmayan hemzemin geçit bariyeri nedeniyle trenin hafif ticari araca çarptığı 2 kişinin yaralandığı kazada, bariyer akülerinden birinin çalındığı belirlendi. Çekçek ile aküyü götürdükleri tespit edilip gözaltına alınan ve toplam 37 suç kaydı bulunan 2 şüpheli, adli kontrolle serbest bırakıldı.

Kaza, 20 Haziran'da Bağlar ilçesi Dericiler Sitesi mevkisinde meydana geldi. Mardin yönüne giden makinistliğini Necmettin Y.'nin (48) yaptığı yük treni, kapanmayan bariyeri nedeniyle hemzemin geçitten geçmeye çalışan Mehmet Sait A.'nın (18) kullandığı 21 AEA 675 plakalı hafif ticari araca çarptı. Kazada, yaklaşık 70 metre sürüklenen aracın sürücü ile yanındaki Muhammed Nur O. yaralandı. Kaza güvenlik kamerasına yansırken, 2 yaralı tedavilerinin ardından taburcu oldu.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekiplerinin kazayla ilgili çalışmasında, bariyerlere ait elektrik panosundan 1 akünün çalındığı, 1'inin de olay yerinde bırakıldığı belirlendi. Ekiplerin güvenlik kamerası ve saha çalışmalarında, 2 şüphelinin çekçek ile gelip akülerden 1'ini götürdüğü tespit edildi. Şüpheliler M.E.Ç. (30) ve S.C.D. (27), operasyonla adreslerinde yakalanıp gözaltına alındı. Şüphelilerden

M.E.Ç.'nin 5 kez otodan, 1 kez evden ve 1 kez de iş yerinden hırsızlık olmak üzere 33, S.C.D.'nin de hırsızlıktan 4 suç kaydının olduğu belirlendi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, çıkarıldıkları mahkeme tarafından adli kontrolle serbest bırakıldı.

Kaynak: DHA

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER