Cumhurbaşkanı Erdoğan: Basketbol Gelişim Merkezi ile sporcularımız burada tarih yazacak

 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Basketbol Gelişim Merkezi ile sporcularımız burada tarih yazacak
Basketbol Gelişim Merkezi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla açıldı. Türk basketboluna yetenek kazandırma merkezi inşa ettiklerini ifade ederek, “Sporcularımız burada destanlar yazacak, milletçe göğsümüzü kabartan başarılara imza atacaklar“ dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Basketbol Gelişim Merkezi'nin açılış programında açıklamalar yaptı.

İstanbul'un spor başkenti olma hedeflerine katkı sağlayacak Basketbol Gelişim Merkezi'nin Türk basketboluna hayırlı olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Burada sadece modern bir spor kompleksi değil aynı zamanda Türk basketboluna yetenek kazandırma merkezi inşa ettik. İçinde bulunduğumuz muazzam eserle İstanbul'umuz tarih, kültür ve sanatın hem de sporun başkentlerinden biri olacaktır" dedi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

Bugün sizlerle muhteşem bir spor tesisinin açılışında birlikteyiz. İstanbul'un tarihi zenginliğini sporla birleştirecek eseri sizlerle buluşturmaktan memnuniyet duyuyoruz.

Burası aynı zamanda İstanbul'un dünya spor sahnesinde hak ettiği yere ulaşması için atılan en güçlü adımlardan birisidir. Gençlerimize, basketbol tutkunlarına ve aziz milletimize hayırlı olmasını dilerim.

"İstanbulumuz sporun başkentlerinden biri olacaktır"

Dünya genelinde öne çıkan şehirler kültür ve tarihle birlikte sporla da adlarını duyurmuşlardır. Bugünden sonra İstanbul da dünya spor şehirleri arasında yer alacaktır. Şu an içinde bulunduğumuz eserle İstanbulumuz sporun başkentlerinden biri olacaktır. Bu modern merkezin hizmete girmesiyle Türk basketbolu hedeflerine koşar adım devam edecektir. İstanbul'u ve Türkiye'yi bir spor merkezi olarak bu eserin tanıtacağına inanıyorum. Abdi İpekçi Spor Salonu, Türk basketol tarihine unutulmaz nice eserler bıraktı. Ama salon iyice yıpranmış ve beklentileri karşılayamaz hale gelmişti. Türk basketboluna yakışır bir tesis inşa edelim istedik. 2021 yılının sonunda çalışmaları başlattık. Düzenli basketol oynayan bir sporsever olarak projenin her aşamasını takip ettim. Bugün de projeyi basketbol severlerin hizmetine sunuyoruz.

"Sporcularımız burada destanlar yazacak"

Şunu öncelikle söylemek isterim, sadece bir spor kompleksi değil, aynı zamanda Türk basketboluna yetenek kazandırma merkezi inşa ettik. Sporcularımız burada destanlar yazacak, milletçe göğsümüzü kabartan başarılara imza atacaklar. Merkezimiz 10 bin kişilik ana salonu, bin kişilik antrenman ve maç salonu, 3 adet 500 kişilik altyapı salonlarıyla göz dolduruyor. Aynı zamanda 417 adet otomobil ve 25 adet otobüs kapasiteli otopark alanı bulunuyor. Sporculara özel otel ve spor salonuna sahip.Türkiye Basketbol Federasyonumuz da inşallah burada hizmet verecektir. 8 derslikli, toplam 200 öğrenci kapasiteli basketbol lisesinde öğrencilerimize kapsamlı eğitim verilecek. Yıldız olarak yetişmelerini sağlayacağız. Kütüphane ve müzelerle güzel alanları donattık. 150 bin metrekare büyüklüğe sahip bu merkez her bakımdan İstanbul'a yakışan bir eser oldu. Tam anlamıyla vizyon projesi olan bu eserin Türk basketboluna hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Kaynak: Haber Merkezi

  • #Basketbol #Recep Tayyip Erdoğan

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER