Türk mutfağının sevilen çorbalarından mercimek çorbası yapıldığı yörelere göre farklı tarifler ile hazırlanabiliyor. Peki, Konya usulü mercimek çorbasının püf noktaları neler? İşte o meşhur tarif…
Konya Karatay başta olmak üzere Konya yöresine sık yapılan mercimek çorbası, lezzetiyle birçok kişinin iştahını kabartıyor. Gerekli malzemeleri eksiksiz şekilde bir araya getirerek lezzetli bir çorba hazırlamak mümkün. Türk mutfağının en sevilen çorbalarından olan mercimek çorbası yörelere göre farklı tariflerle de hazırlanabiliyor. Lezzetiyle oldukça sevilen bu çorba özellikle Konya yöresinde uygulanan tarifle öne çıkıyor. 
 
 
Konya yöresine özel mercimek çorbası tarafında bazı püf noktalara dikkat etmek önemlidir. Orijinal lezzetini yakalamak için özellikle çorbayı hazırlarken tercih edilecek malzemeler oldukça önemlidir. Doğru mercimek kullanımı ile asıl lezzeti yakalamak mümkün. 
 
KONYA USULÜ MERCİMEK ÇORBASI MALZEMELERİ
 
Konya usulü mercimek çorbası hazırlamak için basit birkaç malzemeye ihtiyaç duyuluyor. Bu malzemelerinin her birinin eksiksiz ve doğru bir şekilde bir araya getirilmesi ile Konya yöresine ait bir lezzet hazırlamak mümkündür. Sofranızı zenginleştirmek ve lezzetli bir çorba hazırlamak için bu tarifte kırmızı ya da sarı mercimek kullanmak mümkün. 
 
Konya usulü mercimek çorbası hazırlamak için gerekli malzemeler ise kısaca şöyle:
 
• 1 su bardağı kırmızı veya sarı mercimek,
• 1 adet orta boy kuru soğan,
• 1 adet orta boy patates,
• 1 adet havuç,
• 1 yemek kaşığı un,
• 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı,
• 5 su bardağı su,
• 1 su bardağı et suyu,
• 1 çay kaşığı tuz. 
 
Malzeme seçimlerinde kaliteli ürünler kullanmak orijinal lezzeti yakalamak için önemli bir detaydır. Konya yöresine ait mercimek çorbası hazırlanışında bu malzemeleri doğru şekilde bir araya getirerek en doğru lezzeti yakalamak mümkün hale geliyor. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra yapım aşamasına geçilebilir.
 
KONYA USULÜ MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ 
 
Mercimek çorbası yapımında Konya yöresine ait püf noktaları kullanarak en lezzetli mercimek çorbasını hazırlamanız mümkündür. Misafirlerinizin de hayran kalacağı bu lezzetli çorba için malzemeleri etkin şekilde bir araya getirmek önemli. 
 
Konya usulü mercimek çorbası hazırlanışı ise şöyle:
 
• Küçük küçük doğranan soğanlar, önceden kızdırılan yağda 3 dakika kadar kavrulur,
• Sonrasında un eklenerek rengi değişine kadar kavrulmaya devam edilir. 
• İri parçalar halinde doğranana patates ve havuçlar tencereye eklenir. 
• Sıcak su ve et suyu eklendikten sonra bol suda yıkanıp suyu süzüle mercimek ilave edilir. 
• Tuz ve karabiberin eklenmesinin ardından orta ateşte olacak şekilde 40 dakika kadar pişirilir. 
• Son aşamada el blenderından geçirilerek servise hazır hale getirilir. 
Konya yöresinde en sevilen çorbalardan olan mercimek çorbasının en ayırt edici özelliği ise içine eklenen malzemelerdir. Birçok farklı şekilde hazırlanabilen mercimek çorbası Konya yöresine özel püf noktaları ile çok daha lezzetli bir yöresel lezzet haline dönüşebilmektedir. 
 
MERCİMEK ÇORBASININ PÜF NOKTASI NEDİR?
 
Mercimek çorbası yapımında dikkat edilmesi gereken birçok püf noktası bulunuyor. Bu noktalara dikkat ederek çok daha lezzetli ve orijinaline en yakın tadı yakalamak mümkündür. Çorbanın içine soğan, havuç ve limon kabuğu atılması da mümkündür. Bu şekilde pişirme sırasında çorbanın çok daha lezzetli olduğunu görebilirsiniz. Ancak bu malzemeleri servis sırasında kaseye almanız önerimez. 
 
 
Çorba piştikten sonra tat vermesi için içine attığınız limon kabuğunu çıkarmanız önerilmektedir. Konya usulü mercimek çorbası yapımında ayrıca mercimekleri haşlamadan önce ovarak yıkamanız önerilmektedir. Haşlamadan önce soğanı ve sarımsağı da önceden kavurmak önemli püf noktaları arasında yer alıyor.