E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Karadenizliler anlattı! Tavşan kanı çay demlemenin sırrı...

İnternet Editörü
09 Temmuz 2024 Salı 15:03
Sabah, akşam, öğle, ikindi demeden her vakitte içilen çay Türkiye’de bir kültür haline dönüşmüş içecektir. Her gidilen yerde mutlaka ikram edilen sıcak havada da soğuk havada da aranan çay nimetinin bir de iyi demlenmişi bulundu mu keyfe diyecek yok. Peki tavşan kanı, lezzetli çay nasıl demlenir?

En iyi çay demleme nasıl yapılır? Çayın tavşan kanı olabilmesi için püf noktalar neler? İç iç doyulamayacak çayın en iyi demlenme usulünü Karadenizliler anlattı. Tavşan kanı bir çay için bu adımlar izlenmeli. 


Tavşan kanı çaylar... 


Ocağa koyduğunuz demlikteki suyun kaynamasını bekleyin. Su kaynadıktan sonra demliğe 3-4 kaşık çay ekleyelim. Bu noktada iyi bir çayın sırrının kaliteli bir çaydan geçtiğini belirtmek isteriz. Bu sebeple özellikle Karadeniz'de taze yapraklardan demlenen çaylar çok daha lezzetli olur. 

 


Demliğe eklediğimiz çayın üzerine kaynayan suyu yavaş yavaş ekliyoruz. Burada dikkat edilmesi gereken nokta ise suyun demliğe suyun ortadan değil kenarlarından akıtılarak eklenmesidir. 
Çayın üzerine sıcak su eklendikten sonra çay 15-20 dk kadar demlendirilmelidir. Ancak, bu aşamada yapılan yanlış ise çayın kaynar su üzerinde demlenmesidir. Çayın demini çok daha iyi alabilmesi için kaynar su içerisinde değil buhar üzerinde demlenmesi gerekir. Bunun için demliğin altına kaynar su ekleyebilirsiniz. 

 

DİĞER HABERLER