E-gazete
En iyi çay demleme nasıl yapılır? Çayın tavşan kanı olabilmesi için püf noktalar neler? İç iç doyulamayacak çayın en iyi demlenme usulünü Karadenizliler anlattı. Tavşan kanı bir çay için bu adımlar izlenmeli. 
Tavşan kanı çaylar... 
Ocağa koyduğunuz demlikteki suyun kaynamasını bekleyin. Su kaynadıktan sonra demliğe 3-4 kaşık çay ekleyelim. Bu noktada iyi bir çayın sırrının kaliteli bir çaydan geçtiğini belirtmek isteriz. Bu sebeple özellikle Karadeniz'de taze yapraklardan demlenen çaylar çok daha lezzetli olur. 
 
Demliğe eklediğimiz çayın üzerine kaynayan suyu yavaş yavaş ekliyoruz. Burada dikkat edilmesi gereken nokta ise suyun demliğe suyun ortadan değil kenarlarından akıtılarak eklenmesidir. 
Çayın üzerine sıcak su eklendikten sonra çay 15-20 dk kadar demlendirilmelidir. Ancak, bu aşamada yapılan yanlış ise çayın kaynar su üzerinde demlenmesidir. Çayın demini çok daha iyi alabilmesi için kaynar su içerisinde değil buhar üzerinde demlenmesi gerekir. Bunun için demliğin altına kaynar su ekleyebilirsiniz.