E-gazete
Çin ve İngiltere'deki Araştırmanın Sonuçları
Çin ve İngiltere'deki çay tüketim araştırması sonuç verdi. Çin ve İngiltere'de 7 bin 931 ve 5 bin 998 kişi üzerinde yapılan kapsamlı çay araştırmaları, içiminin ömrü uzattığını ortaya koydu. Araştırmalarda katılımcıların çay tüketim alışkanlıkları, tükettikleri çayın türü ve miktarı ile birlikte kan basınçları, kolesterol düzeyleri, vücut yağ oranları gibi biyolojik verileri incelendi.
Orta Düzeyde Çay Tüketimi Fayda Sağlıyor
Araştırmanın sonucunda, günlük orta miktarda siyah ya da yeşil çay tüketenlerde daha az biyolojik yaşlanma göstergelerine rastlandı. Üç fincanın üzerinde tüketimin faydalarını artırdığı belirlendi. Araştırmacılar, "Orta düzeyde sürekli çay içiminin yaşlanmaya karşı en etkili sonuçları verdiğini" kaydetti.
Çayın Sağlığa Faydaları
Uzmanlar, çayın zengin antioksidan özellikleri sayesinde vücutta hasara yol açan serbest radikallere karşı koruduğunu, kalp ve damar sağlığını desteklediğini, kan şekerini dengelediğini, kemik gücü ve ağız sağlığına fayda sağladığını ifade etti.