E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Çay lekesine son verecek o yöntem! Çay lekesi nasıl çıkar?

29 Haziran 2024 Cumartesi 17:13
Yoğun geçen bir günün sonunda akşam evde oturup dinlenirken çay,kahve içmek bir kültür haline gelmiştir. Ancak beklenmedik şekilde çayınız ya da kahveniz döküldüyse telaş etmeyin. Bu yöntemle çay ve kahve lekelerinden kurtulacaksınız. Peki istenmeyen bu lekeler nasıl temizlenir? Çay ve kahve lekesini çıkarmanın kolay yolu nedir?

Günlük hayatta en sık tükettiğimiz çay ve kahve döküldüğü durumlarda istenmeyen lekeler oluşturabilmektedir. Özellikle açık renkli kumaşlarda çirkin bir görüntü olurken temizlemesi de bir hayli zor olabiliyor. Ancak bu yöntem ile çay ve kahve lekeleri tarih olacak.

Halıya dökülen çay ve kahve lekesini bu yöntemle çok kolay bir şekilde temizleyebilirsiniz. Zahmetsizce rahatsız edici lekelerden kurtulabilir, çay keyfinize kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

O yöntem ile zahmetsizce temizleyin

Temiz bir kovanın içine yeterli miktarda ılık su koyun. Ardından suyun içine yarım limon suyu ve bulaşık deterjanını ekleyin.

İyice karıştırdıktan sonra bir bez yardımıyla lekenin bulunduğu bölgeyi temizleyin.

Lekenin çıkmama gibi bir durumu söz konusu ise lekeli bölgeye karbonat dökün ve bez ile temizleyin. Bu şekilde çay veya kahve dökülen kısım daha temiz bir hale gelir.

 

DİĞER HABERLER