E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Antalya’nın 2 ilçesi il oluyor! 82 ve 83 numaralı plakalar kullanılacak

20 Temmuz 2024 Cumartesi 14:24

Antalya'nın 2 ilçesi il olmaya aday. Konya, Diyarbakır, Adana ve Hatay'da listede! Aralarında Antalya'nın da bulunduğu listede Antalya'dan 2 ilçe il olmaya aday. İşte il olmaya aday ilçeler.. 

Antalya'nın 2 ilçesi il olmaya aday! 

Antalya'nın "il olmaya aday'' iki ilçesi, Alanya ve Manavgat il statüsüne kavuşuyor. Yeni iller için 82 ve 83 plaka numaraları kullanılacak. Antalya'nın turizm cenneti olan Alanya ve Manavgat ilçeleri, il statüsüne kavuşarak bölgesel kalkınmanın hızlanmasına katkıda bulunacak. İşte il olmaya aday ilçeler listesi.. 

Neden Alanya ve Manavgat?

Her iki ilçe de turizm, tarım ve ticaret alanlarında önemli ekonomik potansiyele sahiptir. Alanya ve Manavgat, Antalya'nın en kalabalık ve sürekli büyüyen ilçelerindendir. Her iki ilçenin de coğrafi konumu, bölgenin turizm ve ticaret açısından önemini artırmaktadır. Gelişmiş ulaşım ağları ve altyapısı, Alanya ve Manavgat'ın il olmasını destekleyen diğer önemli faktörlerdir.

İşte il olmaya en yakın ilçeler

Siverek, Şanlıurfa

İskenderun, Hatay

İskenderun, Hatay'ın nüfus bakımından 2. büyük ilçesidir. Nüfusu 248.335 kişidir. İlçe Türkiye'nin en büyük limanlarından birine sahip olup bu bakımdan deniz ticaretinde önemli bir konumdadır. MÖ 333 yılında, Büyük İskender'in İssos yakınlarında kazandığı zaferden sonra Alexandreia adıyla kurulmuştur. 

Bandırma, Balıkesir

Akhisar, Manisa

Akhisar, Manisa'nın bir ilçesidir. Şehir merkezinde on dört mahallesi, kırsalda doksan altı köyü bulunan Akhisar, 177.419 kişilik nüfusu ile Manisa'nın il merkezi dışında nüfusu en yüksek, Türkiye'nin ise yüz otuz sekizinci nüfusu en yüksek ilçesidir.

Edremit, Balıkesir

Cizre, Şırnak

Çorlu, Tekirdağ

Elbistan, Kahramanmaraş

Ereğli, Konya

Konya'ya 150 kilometre uzaklıkta olan ve adrese dayalı nüfus kayıt sistemine göre 153 bin 849 nüfusu olan Ereğli, il merkezine uzaklığı ve nüfusu il olmak için istenen kriterlere uyuyor. Mevcut şehirleşme, ulaşım durumu, hinterlant, ekonomik çeşitliliği ve eğitim durumu da iyi olan Ereğli il olmaya aday olan ilçelerin arasında gösteriliyor. 

Ergani, Diyarbakır

Alanya, Antalya

Alanya, Türkiye'nin Akdeniz Bölgesi'ndeki Antalya iline bağlı bir turizm ilçesidir. İl merkezine uzaklığı 154 kilometredir. Türkiye'nin güney sahillerinde bulunan Alanya, 1.598,51 km²'lik bir alana sahiptir ve TÜİK nüfus verilerine göre 2022'de nüfusu 364.180 kişidir.

Fethiye, Muğla

Yüksekova, Hakkari

Manavgat, Antalya

Manavgat, Antalya ilinin ilçesidir. Manavgat Şelalesi, Türkiye'nin en düzenli akan akarsuyu Manavgat Irmağı kadirindedir. İlçe nüfusu 252.941'dir. İlçe merkezinin 2008 nüfusu 76.605, 2012 nüfusu ise 99.254'tür.

İnegöl, Bursa

Kahta, Adıyaman

Midyat, Mardin

Lüleburgaz, Kırklareli

Ünye, Ordu

Nazilli, Aydın

Kozan, Adana

Kozan, Adana ilinin bir ilçesidir. Adana ovasının Yukarı Ova denilen kısmında düz arazinin tepelik bölgeye geçtiği kesimde kurulmuş olup, il merkezine uzaklığı 73 km'dir. İlçe kuzeyde Kayseri, Yahyalı, Feke, Saimbeyli doğuda Osmaniye, Kadirli güneyde Ceyhan, İmamoğlu Batıda Aladağ ilçeleriyle çevrilmiştir.

Polatlı, Ankara

Erciş, Van

Tarsus, Mersin

(Sibel Elmas)

 

 

DİĞER HABERLER