E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Putin Müslüman mı? Putin Kur’an-ı Kerim okuyor mu? Putin’in Basın Danışmanı Dimitri Sergeyeviç Peskov açıkladı

23 Ağustos 2024 Cuma 15:00
Putin Müslüman mı? Putin Kur’an-ı Kerim okuyor mu? Bu sorular yıllardır tartışılıyor ve herhangi bir açıklama yapılmıyor?

Sosyal medyada ve bazı haber sitelerinde, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in İslam'ı benimsediğine dair iddialar yayımlanmıştır. Bu iddialar, bir televizyon programında konuşan bir kişinin Putin'in Müslüman olduğunu öne sürmesiyle ortaya çıkmıştır. 

Söz konusu iddia, 2015 yılında Rus İnterfax haber ajansına dayandırılarak yayılmıştır. İddiaya göre, Putin'in basın danışmanı Dimitri Sergeyeviç Peskov, Putin'in İslam'ı kabul ettiğini ve Kur'an okuduğunu belirtmiştir.

Ancak, bu iddianın dayandırıldığı 2015 tarihli haberin gerçekliği sorgulanmıştır. İncelenen kaynaklarda böyle bir habere rastlanılmamış ve ilgili haber ajansının Mart 2015'te böyle bir haber yaptığı tespit edilememiştir. Ayrıca, Dimitri Sergeyeviç Peskov ve Vladimir Putin'in bu konuda herhangi bir açıklama yapmadığı anlaşılmıştır.

Öte yandan, Putin'in Ocak 2021'de Epifani Bayramı nedeniyle gerçekleşen bir Ortadoğu Hristiyan ayinine katıldığı ve bu ayin sırasında soğuk suya girdiğini gösteren bir video mevcuttur. Bu görüntüler, Putin'in Ortodoks Hristiyan inancına bağlı olduğunu ve dini ritüellere katıldığını göstermektedir.

Vladimir Putin'in Kur'an okuduğuna dair zaman zaman haberler ve iddialar ortaya atılsa da, bu durum onun İslam'ı seçtiği anlamına gelmez. Putin, Rusya'nın çok dinli yapısını ve Müslüman nüfusunu sık sık vurgulamış ve İslam'a saygı duyduğunu dile getirmiştir. 

Ancak, bu saygı çerçevesinde Kur'an'ı okumuş olması, onun din değiştirdiği anlamına gelmez. Putin, resmi olarak Ortodoks Hristiyan olarak kalmaya devam etmektedir.

DİĞER HABERLER