Konya’da aşılama kampanyası devam ediyor! Son gün 17 Kasım

 Konya’da aşılama kampanyası devam ediyor! Son gün 17 Kasım
Konya Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü büyükbaş hayvanlarda Şap hastalığıyla etkin mücadele için aşılama programını başlattı. Bu yıl aşı dozu artırıldı.

Konya Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü büyükbaş hayvanlarda et ve süt veriminde önemli kayıplara yol açan Şap hastalığıyla mücadele kapsamında "Sonbahar Şap Aşılama Programı'nı'' uygulamaya koydu. Aşılama çalışmaları ilçedeki tüm büyükbaş hayvanları kapsıyor.

Bu yıl aşı dozları artırıldı!

Bu yıl daha önce iki doz olarak uygulanan Şap aşısı sayısı hastalığın yaygın etkileri göz önünde bulundurularak üçe çıkarıldı. 

Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri bu değişikliğin, hastalığın önlenmesinde kritik öneme sahip olduğunu vurguladı. 

Şap aşısı yalnızca hastalığa karşı koruma sağlamamakla kalmayıp, hayvanların sevkleri ve buzağı destekleme işlemleri için de zorunludur.

Bölgedeki tarım ekonomisine de katkı sağlayacak

Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürü hayvanların aşı ile hastalıktan korunmasının tedavi yöntemlerinden daha etkili olduğunu belirtti. 

Aşılama sürecinin hayvan sağlığını korumanın yanı sıra bölgedeki tarım ekonomisine de katkı sağlayacağını ifade etti.

Aşılama kampanyası devam ediyor

Şap Aşılama Kampanyası 17 Kasım 2024 tarihine kadar devam edecek.

Çiftçilerin hayvanlarının aşılarını zamanında yaptırmaları konusunda dikkatli olmaları gerektiği vurgulanıyor. 

Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü bu süreçte çiftçilere destek olmayı sürdürecek.

(Berna Ata)

Kaynak: Haber Merkezi

  • #Konya #Konya Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü #Büyükbaş hayvan #Şap Aşılama Kampanyası

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER