E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Omega 3’te tüm balıkları solluyor! Yoğurda katıp katıp yiyin...

24 Ağustos 2023 Perşembe 12:18
Balık tüketmeyenler için Omega 3 kaynağı sağlayabilecek olan keten tohumu, yoğurtla rahatça tüketilebiliyor.

Balık yemiyorsanız, Omega 3 bakımında zayıf kalabilirsiniz. Omega-3 yağ asitleri bakımından bilinen en zengin yiyecekler somon, alabalık ve ton balığı gibi yağlı balıklar oluyor.

Vejetaryenler, veganlar, çeşitli alerjik reaksiyonlara sahip olanlar, balık sevmeyenler veya farklı nedenlerle balık tüketiminden kaçınan kişiler, balığın içerdiği önemli besin öğelerini çoğunlukla vücutlarına alamıyor. Bu durumda balık tüketmeyen kişilerin omega-3 ihtiyacını karşılamaları da zorlaşıyor.

Omega 3'te tüm balıkları sollayacak bir tohum dikkatleri çekti. Omega 3'te balıkları solluyor! Yoğurda katıp katıp yiyin...

Keten tohumu

Keten tohumu, aynı zamanda bir omega-3 kaynağı olarak da değer taşıyor. Bir yemek kaşığı (10 gram) keten tohumu yaklaşık olarak 2 bin 350 mg ALA içeriyor. Bu miktar günlük önerilen miktarı fazlasıyla karşılıyor.

Keten tohumu-yoğurt karışımı ile Omega 3 takviyenizi alabilirsiniz.

DİĞER HABERLER