E-gazete
Şeker içermeyen tatlandırıcı aspartam ile ilgili Dünya Sağlık örgütü (DSÖ), Uluslararası Kanser Araştırmaları Ajansı (IARC) ve Gıda ve Tarım Örgütü'nün (FAO) çalışma yürütüyordu. Oluşturulan komisyonun aspartam hakkındaki değerlendirmeleri yayımlandı. 
Aspartam nedir?
Aspartam, şeker ile aynı enerji seviyesinde… Aspartam nedir: Aspartamın kimyasal formülü aspartil-fenilalanin-1-metil esterdir.  Kimyasal olarak aspartat ve fenil alanin aminoasitlerinden oluşmuş bir dipeptidin metil esteridir. Bir gram aspartam 4 kalori. Şekerden 200 kat daha tatlı olan bu kimyasal gıda endüstrisi için bulunmaz bir nimet olarak görülüyor.  Maliyeti çok düşük olan aspartam gıdanın yanı sıra ilaç sanayisinin de vazgeçilmez ürünü… 500'den fazla ilaçta da aspartam var.
Aspartam kanserojen mi?
Aspartam kansorejen mi: Komisyon aspartamın insanlarda kansere neden olup olmadığı ili ilgili yeterli kanıtı bulamasa da ‘sınırlı kanıta' atıfta bulunarak, ‘muhtemelen kanserojen'olarak sınıflandırdı.  Aspartamın insanlar için günlük tüketimin kilo başına 40 miligram olduğu açıklandı.
Aspartam nelerde kullanılır? 
 
Aspartamın kullanım alanları: Yapay tatlandırıcı olarak bilinen aspartamın neredeyse girmediği ambalajlı ürün yok. Aspartam onlarca yıldır diyet içecekler, sakız, jelatin, dondurma, yoğurt gibi süt ürünleri, kahvaltılık gevrek, diş macunu ve öksürük pastilleri ve çiğnenebilir vitaminler gibi ilaçlar dahil çeşitli yiyecek ve içecek ürünlerinde yaygın olarak kullanılıyor. 
Aspartamın sicili kabarık:
Aspartam, Amerika Gıda ve İlaç Dairesi'nden 1974'te onay aldıHayvanlar üzerinde yapılan çalışmalarda toksik ve kanserojen etki görülmesi üzerine onay bir yıl sonra askıya alındı. Ayynı kuruluş 1981'de insanlar tarafından tüketilen miktarının kanser yapacak seviyenin altında olduğu gerekçesiyle aspartamı onayladı. 2 yıl sonra da içeceklerde kullanılmasına izin verildi.