E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Konya’nın il olmaya aday ilçesi! Sebzenin siyahından meyvenin beyazından para kazanıyorlar

25 Temmuz 2024 Perşembe 09:31

Nüfusu ve ekonomisiyle birçok ili geride bırakan Konya'nın Ereğli ilçesi il olmaya aday ilçeler arasında gösteriliyor. 

Ereğli'nin gözde ürünleri!

Ereğli'de hububat ve yem bitkilerinin üretimi yüksek olsa da ilçenin 2 sembol ürünü var. Türkiye'de sadece Ereğli'de üretilen siyah havuç ve beyaz kiraz ekonominin önemli iki faktörü haline geldi. 

Şalgam suyunun hammaddesi!

Ereğli ilçesinin neredeyse tekel olduğu siyah havuç Türkiye'de çok sevilen şalgam suyunun hammaddesi olarak biliniyor. Yıllık 120 bin tondan fazla siyah havuç üreten Ereğli hasadın yarısını yurt dışına satıyor. Kozmetik ve doğal boya sanayisinin vazgeçilmez ürünü olan siyah havuç ilçedeki 10 mahallenin başlıca geçim kaynağı oldu. 

Ereğli beyaz kirazı! 

Ereğli Belediyesinin logosuna ilham kaynağı olan beyaz kiraz da Ereğli'nin en çok para kazandıran meyvelerinden biri oldu. Kalitesi ve üretim miktarı artırılmaya çalışılan beyaz kiraz ilçedeki fabrikalarda işlendikten sonra başta İtalya olmak üzere birçok Avrupa ülkesine gönderiliyor. 

Siyah sebze beyaz meyve!

Ereğli ilçesinin zenginliğine zenginlik katan siyah havuç ve beyaz kirazın üretim alanı artırılmaya çalışılıyor. Sanayi noktasında güçlü bir ilçe olan Ereğli, tarım ve hayvancılığa dayalı ekonomisiyle Türkiye'nin il olmaya aday ilçeleri arasında ilk sıralarda bulunuyor.

(Sibel Elmas)

DİĞER HABERLER