E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Konya’da yerin altında yetişen altının hasadı başladı! Verimi geçen yıla göre daha düşük

05 Eylül 2024 Perşembe 10:44
Türkiye’nin tahıl ambarı Konya Ovası’nda patates hasadı tüm hızıyla devam ediyor.

Konya Ovası'nda devam eden patates hasadı bu yıl çiftçileri kara kara düşündürüyor. Türkiye'nin önemli patates üretim merkezlerinden biri olan Konya'da bu yıl verim geçen yıla oranla daha düşük.

Sabahın erken saatlerinde hasat başlıyor

Tarım işçileri, sabahın erken saatlerinden itibaren patates hasadı için tarlalara gidiyor. Traktör yardımıyla çıkartılan patatesler, topraktan arındırılıp selelere daha sonra kasalara doldurularak tarlada bekletilen kamyonlara yükleniyor.

Hava sıcaklığı verimi etkiledi!

Bu yıl hava sıcaklıklarının aşırı yüksek gitmesi sebebiyle patates verimlerini de olumsuz etkiledi. Verimin düşük olması ise çiftçileri düşündürüyor.  Gerek yumru iriliği gerekse dekar verimleri geçen yıldan daha düşük olması çiftçileri tedirgin ediyor.

"Geçen yıldan daha düşük''

Konya Ovasında Sözleşmeli Patates üretim arazilerinde hasadın devam Ettiğini belirten Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Soylu, "hava sıcaklıklarının aşırı yüksek gitmesi bu yıl patates verimlerini de olumsuz etkilemişe benziyor. Gerek yumru iriliği gerekse dekar verimleri geçen yıldan daha düşük'' ifadelerine yer verdi.

(Mustafa İlker Şen)

 

DİĞER HABERLER