E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Konya’da günü birlik çıktığı yaylada hazine buldu! Görenler sipariş verdi

İnternet Editörü
20 Mayıs 2024 Pazartesi 12:39

Konya'da bahar yağışları tarlaları olduğu gibi dağları ve yaylaları da bereketlendirdi. 

Adım başı mantar!

Gökgürültülü sağanak yağışlar sonrası dağ ve kırlarda mantar bolluğu yaşanıyor. Sadece mantar toplayıcıları değil temiz hava almak için gezintiye çıkanlar bile torba torba mantarla eve dönüyor. 

Güney yaylalarda mantar bolluğu!

Konya'nın güney ilçeleri olan Hadim, Güneysınır ve Taşkent'in yaylalarında ilkbahar mevsiminde mantar bolluğu var. Günü birlik yaylaya çıkan Mustafa Kulaklı da bulduğu mantarları sosyal medya hesabından paylaştı. Temiz hava almak ve yürüyüş yapmak için için çıktığı yaylada hem aradığı huzuru hem torba torba mantar bulan Kulaklı'nın sevincine sevenleri de ortak oldu.

Dev mantar şaşırttı

Mustafa Kulaklı'nın bulduğu mantarlardan birinin boyutu görenleri şaşırttı. Futbol topu büyüklüğündeki mantarın fotoğrafını da paylaşan Kulaklı'ya çok sayıda beğeni ve yorum geldi. Mantardan isteyenler de oldu, nedere bulduğunu soran da… Kulaklı mantar isteyenler için tekrar yaylayı çıkacak.

Uzmanlar uyarıyor!

Mantar sezonu için uzmanlar zehirlenme uyarısı yaptı. Yenilebilen mantarların bile bazı yıllar değişime uğrayarak zehirleyebileceğini belirten uzmanlar doğada kendiliğinden yetişen mantarlar yerine kültür mantarlarının tüketilmesini tavsuye etti. Zaman zaman yaşanan mantar zehirlenmeleri vakaları ölümle sonuçlanabiliyor.

DİĞER HABERLER