E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

MasterChef Arancini nasıl yapılır? Arancini malzemeleri neler? En kolay tarif

22 Haziran 2023 Perşembe 15:09
Arancini tarifi MasterChef All Star’da yarışmacıların hazırlamasıyla Türkiye gündemine bomba gibi oturdu. Görüntüsüyle iştah kabartan arancinin tarifi ve hangi ülkenin atıştırmalığı olduğu merak konusu oldu. Soğan, arabario pirinci, mozzarella, galeta unu, yumurta gibi malzemelerle hazırlanan arancini 50 dakikada pişiriliyor. Peki MasterChef arancini nasıl yapılır? Arancini malzemeleri neler? İşte arancinin kolay yapım tarifi ve malzemeleri.

MasterChef All Star programı ile yeni tarifler ve ülkelere has yapılan yemekler izleyenleri tarfından gündeme gelmeye devam ediyor. MasterChef All Star'da hazırlanan arancini sosyal medyada merak konusu oldu. Türk mutfağına ait olmaması sebebiyle fazla kişinin bilmediği aranci herkes tarafından sürekli araştırılıyor.

ARANCİNİN ANA MUTFAĞI SİCİLYA (İTALYA)

Sicilya'da ünlü olmasına rağmen Türkiye'de fazla bilinmiyor. Sicilya kafelerinde sürekli hazırlanıp satılan ve günlük tüketilen bu tarif kızartma çeşitlerinden sadece biri ve en fazla tüketilen kızartma türü.

 Bazı ülkelerde 'pirinç topları' olarak da bilinen aranciniyi evinizde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Arancini'nin popüler hale gelmesi ile, birçok farklı çeşidi de ortaya çıktı. Kendi arancini'nizi kendinize has bir şekilde, sofranıza en çok yakışacağını düşündüğünüz iç dolgusu neyse onu kullanmayı deneyebilirsiniz. Kıymalı, peynir dolgulu, patatesli, sebzeli, bezelyeli… Aklınıza gelen çoğu malzeme ile bu küçük topları hazırlayabilirsiniz.

Sicilya'nın damak çatlatan meşhur arancini tarifi! Dışı çıtır çıtır içi lezzet dolu bu tarif. İşte dışı kıtır arancini tarifi ve malzemeleri.

MASTERCHEF ARANCİNİ MALZEMELERİ NELER?

2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin

15 gr tuzsuz tereyağı ekleyin

1 soğan, ince doğranmış olmasına dikkat edin ve ekleyin

1 büyük diş sarımsak, ezilmiş

350 gr arabario pirinci

1.4 lt sıcak tavuk veya sebze suyu

150 gr parmesan, ince rendelenmiş

1 limon, ince rendelenmiş

150 gr top mozzarella, 18 küçük parçaya bölünmüş

Kızartmak için sıvı yağ

Dışına Kaplama yapacakların hazırlaması gerekenler:

150 gr un,3 büyük yumurtayı hafifçe çırpacaksınız ve 150 gr galeta unu dışına kaplamayı yapabilirsiniz.

MASTERCHEF ARANCİNİ NASIL YAPILIR?

Tencerede yağ ve tereyağını köpürene dek ısıtın. Soğanı ve bir tutam tuzu ilave edip kısık ateşte 15 dakika pişirin. Pirinçleri ekleyerek karıştırın. Sıcak sudan 3 kepçe ilave edin ve çekmeye başlayıncaya kadar tekrarlayın. Su bitip pirinç pişene dek bu işlemi tekrarlayın. Parmesan ve limon kabuğu rendesini ekleyerek soğutun. Soğuyan risottolar ile ceviz büyüklüğünde 18 eşit top yapın. Ortasına mozarella parçası koyun ve yuvarlak forma getirin. Un, çırpılmış yumurta ve galeta ununu ayrı kaplara koyarak hazırlanan topları önce una sonra yumurtaya en son ise galeta ununa bulayın ve kızgın yağda kızartın.

Kızaran topları yağlı kağıda çıkartın ve  tabaklara koyduktan sonra artık servise hazır... Afiyetle tüketebilirsiniz.

DİĞER HABERLER