E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Manisa’nın bu ilçesi birçok ilden daha büyük! Şimdilerde il olmaya aday

İnternet Editörü
19 Temmuz 2024 Cuma 14:23

Türkiye'nin il olmaya aday ilçeleri arasında Manisa'nın o ilçesi de bulunuyor. Birçok ilden daha büyük ilçe Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden biri. İşte Manisa'nın birçok ilden daha büyük ilçesi..


 
Manisa'nın il olmaya aday ilçesi belli oldu! 

Manisa Türkiye'nin önemli tarım ve sanayi şehirlerinden birisidir.  Birçok ilden daha büyük olan ilçeleri bulunan Manisa'da Akhisar ilçesi "il olmaya aday ilçeler'' listesinde yer alıyor. Peki Akhisar il olabilecek mi il olma potansiyelini taşıyor mu? İşte detaylar.. 

Manisa'nın büyük ilçelerinden Akhisar! 

Akhisar Manisa'nın il merkezi dışında nüfusu en yüksek ilçesidir. Aynı zamanda Türkiye'nin ise yüz otuz sekizinci nüfusu en yüksek ilçe olarak bulunuyor.  Şehir merkezinde on dört mahallesi, kırsalda doksan altı köyü bulunan Akhisar, 177.419 kişilik nüfusa sahip. Akhisar ilçesi il olmaya aday ilçelerden biri olarak öne çıkıyor.

En önemli geçim kaynağı: Tarım

Akhisar 1645 km²'lik yüzölçümü ile Manisa genelinde en fazla yüzölçümüne sahip ilçe konumundadır. İlçenin en önemli geçim kaynağı tarımdır. Tarım dışında hammaddeye dayalı sanayi ve ticaret ilçenin diğer ekonomik faaliyetlerindendir.

Neden Akhisar?

Akhisar'ın il olmasında etkili olan faktörler:

Akhisar, zeytin ve zeytinyağı üretimi ile Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden biridir. İlçe, Manisa'nın en kalabalık bölgelerinden biridir. Akhisar'ın coğrafi konumu, bölgenin tarım ve ticaret açısından önemini artırmaktadır. Gelişmiş altyapısı ve ulaşım ağları, Akhisar'ın il olmasını destekleyen diğer önemli faktörlerdir.

(Meltem Gürbüz)

 

DİĞER HABERLER