E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

CHP’ye büyük tepki var! AK Parti seçmenine hakaret eden Dilruba Kayserilioğlu’nu onur konuğu yaptlar

01 Eylül 2024 Pazar 11:17
CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in İzmir Enternasyonal Fuarı’nın açılışında sokak röportajında AK Partili seçmene hakaret eden Dilruba Kayserilioğlu’nu protokolde konuk etmesi tepki çekti.

İzmir'de bir sokak röportajında sosyal medya platformu Instagram'a erişim sınırlamasını sert bir dille eleştiren Dilruba Kayserilioğlu, AK Partili seçmenlere "gerizekalı" ifadesini kullanmıştı. Bu hakaretler nedeniyle tutuklanan Kayserilioğlu, 30 Ağustos'ta tahliye edildi.

Tahliyesinin ardından CHP, Kayserilioğlu'na destek verdi. Dilruba Kayserilioğlu, bu yıl 93.'sü düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı'nın açılışında protokolde onur konuğu olarak yer aldı.

PROTOKOLDE YER ALDI

Onur konuğu olarak protokolde yer alan Dilruba'ya CHP Genel Başkanı Özgür Özel bir de teşekkür konuşması yaptı.

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR

Yaşanan gelişmelerin ardından CHP lideri Özel, hedef oldu.

AK Parti'ye oy vermiş seçmenlere hakaret eden Dilruba'nın, CHP'nin protokolünde ağırlamasına tepkiler çığ gibi büyüyor..

"DEMOKRATİK BİR TUTUM DEĞİLDİR''

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında bu durumun kabul edilemez olduğunu belirterek şunları söylemişti:

Her türlü siyasi eleştirinin muhatabı siyasi partiler ve siyasetçiler olmalıdır. Siyasi tercihlerinden dolayı vatandaşlarımızın hedef alınması demokratik değildir ve kabul edilemez.

Vatandaşlarımıza hakaret eden kişilerin protokolde ağırlanması sorumlu bir siyaset anlayışı olmadığı gibi, demokratik bir tutum da değildir.

DİĞER HABERLER