E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Antalya Alanya il olursa Konya, Karaman ve Mersin’deki bu ilçeler bağlanacak!

20 Ocak 2024 Cumartesi 09:32

Antalya'da il olmaya aday olarak gösterilen Alanya ilçesi il olduğu takdirde Konya ve Eskişehir'den bazı ilçelerin Polatlı'ya bağlanılması bekleniliyor.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Cumhuriyet'in 100. yılında 100 il" açıklamasının ardından il olmak isteyen ilçelerde heyecan arttı. İl olmak isteyen Antalya'nın Alanya ilçesi ise il olma potansiyeli yüksek olan ilçelerin arasında yer alıyor.

Alanya il olursa Mersin, Konya ve Karaman'ın sınırları değişebilir

Nüfusu, il merkezine uzaklığı, ekonomik yapısı ve ulaşımı ele alındığında il olma potansiyeli yüksek olan Alanya,  il olduğu takdirde yakınında bulunan Mersin, Konya ve Karaman'dan bazı ilçelerin ve mahallelerin Alanya'ya bağlanılması bekleniliyor.

Konya'nın 2 ilçesi ve Mersin'inde 1 ilçesi komşu

Konya ile sınır komşusu olan Alanya'ya, Konya'nın bazı ilçeleri çok yakın. Antalya il merkezine yaklaşık 135 kilometre uzaklıkta bulunan Alanya, coğrafi konumu nedeniyle Konya'nın 2 ilçesine, Karaman'ın ise bir ilçesine ve Mersin'in ise bazı mahallelerine ve ilçelerine de yakın bir konumda yer alıyor.

Konya'da Taşkent ve Hadim Alanya'ya daha yakın

Mersin'de Anamur, Konya'da Hadim ve Taşkent ilçeleri, Karaman'ın Sarıveliler ilçesi ise Alanya'ya en yakın olan ilçeler arasında yer alıyor.

Alanya'ya hangi ilçeler bağlanacak?

İl olma potansiyeli yüksek olan Alanya, il olduğu zaman yakınında bulunan Karaman'ın Sarıveliler ilçesi, Konya'nın Hadim ve Taşkent ilçesi, Mersin'in Anamur ve Bozyazı ilçelerinin, Mersin ve Konya'dan da bazı mahallelerin de Alanya'ya bağlanılması ön görülüyor. Alanya il olduğu takdirde kendi mahallelerinin de ilçe statüsüne yükseltilerek Alanya'ya bağlanılması bekleniliyor.

DİĞER HABERLER