E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Adana’nın doğal fotoğraf stüdyosu! 240 bin ton üretim yapılacak

İnternet Editörü
22 Mayıs 2024 Çarşamba 15:12

Türkiye'nin önemli tarım şehirlerinden biri olan Adana'da ayçeçik tarlalarının güzelliği göz kamaştırıyor.

746 bin dekara ekildi!

Adana'da tarlalarını sarı serge boyayan ayçeçikleri güzelliği ile insanları meste diyor. Doğal bir fotoğraf stüdyosu haline gelen Ayçiçek tarlaları hergün yüzlerce insanı kendine çekiyor. 746 bin dekarlık alana ekilen Ayçiçek tohumlarından 241 bin tonluk bir üretim yapılacak.

Üretim her geçen yıl artıyor!

Yağlık ayçiçeği üretiminde Türkiye'de ilk üçte olan Adana, özellikle susuz tarım alanlarda ayçiçeği üretimi yaparak girdi maliyetlerini düşürebiliyor. Bahar yağışlarının iyi olduğu yıllarda yüksek verim alan adanalı çiftçiler her geçen yıl daha geniş alanlarda üretim yapıyor. 

Adana'ya değer katıyor!

Yağlık ayçiçeği tarımı dolaylı olarak arıcılık faaliyetlerinin artamasını da sağlıyor. Arılar için önemli bir polen kaynağı olan Ayçiçek tarlaları kaliteli bal üretiminin de anahtarlarından biri oldu. Adana son açıklanan rakamlara göre Türkiye'nin en çok bal üretin şehri konumunda ve bunda Ayçiçek tarlalarının katkısı çok büyük.

DİĞER HABERLER