New Balance Spor Ayakkabıları Nasıl Temizlenir?

 New Balance Spor Ayakkabıları Nasıl Temizlenir?
New Balance Spor Ayakkabıları Nasıl Temizlenir?

Spor ayakkabılarını uzun ömürlü kullanmak için düzenli bakımının ve temizliğinin yapılması gerekmektedir. Böylece yıpranmaları ve lekenlemelerinden önüne geçilebilmekte ve dayanıklılığı da  korunmaktadır.

New Balance Spor Ayakkabı Nedir?

Ortaya çıkışı 1925 tarihlerine dayanan New Balance Spor ayakkabı günlük yaşamda ve spor yaparken  en fazla tercih edilen spor ayakkabılardan biridir. Koşu, basketbol, boks, tenis, beyzbol gibi çok çeşitli sporlara özel, çeşitli malzeme ve renklerde üretim yapan bir ayakkabı markası olan New Balance numara ve model çeşitleri ile geniş bir kullanıcı yelpazesine sahiptir

New Balance Ayakkabının Temizliği

Ayakkabıların düzenli olarak bakımının yapılması, temiz bir görünüme sahip olması ve uzun ömürlü olması için önemlidir. Ayakkabı temizliği yaparken dikkat etmemiz gereken detaylar vardır. Çünkü yanlış yapılan temizlik ayakkabıları temizlemek yerine yıpranmasına ve zarar görmesine sebebiyet verebilir.  Bazı spor ayakkabılar makinede yıkanabildiği gibi bazı spor ayakkabılar da elde yıkanmaya uygundur. Dolayısıyla New Balance spor ayakkabılarının  kullanım talimatlarını okumak ve talimatlara göre temizliğini yapmak gerekir.

Elde yıkamaya uygun olan New Balance kadın ve erkek spor ayakkabılarını temizlerken yumuşak bir fırça kullanmanız daha doğru olacaktır. Lakin leke çıkarmak için çamaşır suyu gibi ayakkabıya zarar verecek kimyasallar kullanmamalıyız, daha yumuşak içeriğe sahip deterjanlar, solüsyonlar veya ayakkabı temizlemek için özel üretilen ürünleri tercih etmeliyiz. Yumuşak fırça yardımıyla deterjan veya solüsyonu lekelerin üzerine sürerek yumuşak hareketlerle fırçalayabiliriz  ve ardından bir süre lekeyi deterjan ile bekletebilir, daha sonrada elde yıkayıp durulayabiliriz. Eğer New Balance  spor ayakkabısının yıkama talimatında  makinede yıkanmaya uygundur ibaresi  varsa; yine yumuuşak bir fırça yardımıyla lekeleri fırçalayıp bir süre ayakkabıyı deterjanla bekletebiliriz. Daha sonra ayakkabıyı makinenin içinde korunması ve zarar görmemesi için  kılıf içine koyarak veya havluya sararak makinede yıkayabiliriz. Kesinlikle ayakkabılar sıcak suyla yıkanmamalıdır çünkü sıcaklık ayakkabının hem malzemesine zarar verir hemde ayakkabının renginin solmasına neden olur.

New Balance spor ayakkabılar yıkandıktan sonra herhangi bir ısıtıcı kullanarak ayakkabıları kurutmamalıyız, herhangi bir ısı kaynağıyla ayakkabıları kurutmak ayakkabının malzemesine zarar vererek dikişlerinin ve yapıştırıcılarının eriyip sökülmesine neden olabilir.  Bu yüzden New Balance spor ayakkabılarının kendiliğinden kuruması için ayakkabıları çamaşır ipine mandal yardımıyla asabilirsiniz. Böylece yıpramadan ayakkabılarınızı temizlemiş  ve kurutmuş olursunuz.

Kaynak: Bülten

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER