Kumanya, Gıda Kolisi Bağışlarınız İle İhtiyaç Sahiplerine Umut Olun

 Kumanya, Gıda Kolisi Bağışlarınız İle İhtiyaç Sahiplerine Umut Olun

Kumanya Bedeli

Gıda yardımı, dünya genelinde yaşanan açlık ve yoksulluk gibi ciddi sorunlara yanıt vermek için temel bir araçtır. Ramazan ayı içerisinde de özellikle ülkemizde yaşanan deprem hadisesinden sonra bölgede veya diğer illerde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın sayısı artmıştır. Bu artışa yönelik senesini doldurduğu ilk ramazan ayında toplumsal dayanışma ve yardımlaşmayı arttırma hedefindeyiz. Beslenme ve sağlık alanında da gıda yardımları eksik beslenmenin doğurabileceği sorunların önüne geçer ve iyileşme sağlar. Özellikle yaşlılar, hamile kadınlar, çocuklar ve hasta kimseler göz önünde bulundurulduğunda gıda yardımı hayati bir öneme sahiptir. Kumanya bedeli olarak belirlediğimiz ücret iftar yemeği dağıtımı için 1000 TL ( Bin Türk Lirası) olarak derneğimiz tarafınca belirlenmiştir.  İnsani yardım ve dayanışma ilkesi göz önüne alınırsa derneğimiz ve hayırsever vatandaşlarımızın iş birliği oldukça önemlidir. Derneğimiz tarafından belirlenen bu miktarlar asgari düzeyde tutulmaya ve şeffaf olmaya özen gösterilerek hesaplanmıştır. Gıda yardımları toplumsal istikrarı ve güven ortamını temin etmek için de derneklerin, vakıfların ve devletin özellikle üstünde durduğu bir noktadır. Gıda erişimi konusunda eksiklik yaşayan bölgelerde güvenlik sorunlarından sağlık sorunlarına kadar birçok problem yaşayabilmektedir. Ülkemiz bu konuda oldukça hassas, yardımsever ve dikkatlidir. Bizler özellikle de Ramazan ayı gibi ibadetlerimizi ve yardımlarımızın öneminin arttığı bu dönemlerde birbirine destek vermeye oldukça açık ve hazır bir milletiz. Bu sebeple Yedi Başak İnsani Yardım Derneği olarak bizler de bu ramazanda da yardımlarımıza devam ediyoruz ve kumanya bedeli yatırarak yaptığınız yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. İhtiyaç sahibi kimseler ve hayırsever vatandaşlarımızın arasında bir köprü vazifesi görerek bu ramazan ayında da hayrı, yardımlaşmayı, empatiyi ve dayanışmayı arttırmayı hedefliyoruz. Sizler de derneğimize kumanya bedeli olarak yardımda bulunmak veya diğer ramazan faaliyetlerimize katkıda bulunmak isterseniz, Banka yoluyla, Online sistem üzerinden, 7/24 açık çağrı merkezimizden, PTT ile bağış yaparak, E-kart ve SMS yoluyla da bağışlarınızı derneğimize iletebilirsiniz. Yurt dışı bağışlarınız için de USD VE EURO birimleri üzerinden bizlere bağışlarınızı iletebilirsiniz. Bir Umuttur Ramazan sloganıyla çıktığımız bu yolda umuda vesile olmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz.

Yedi başak insani yardım

Altının zekâtı

Altının zekâtı altını bir belirleyici birim olarak kullanılarak yapılan ve referansı bu değerli maden üzerinden hesaplanan bir ibadettir. Altın her dönem alım ve satım konusunda oldukça değerli bulunan bunun yanı sıra peygamberimiz döneminde de kıymetini devam ettiren bir madendir. Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav) döneminde para birimi olarak kullanılan dinar altın bir paradır ve dirhemler de gümüşten oluşmaktadır. Bu dönemde Altının zekâtı üzerinden yani dönemin parası üzerinden yapılmaktadır.  Özellikle sünnete tabii olması ve sistematik olarak artış içinde olması gerekçesiyle sıklıkla tercih edilen hesaplama yöntemlerindendir ve kesinlikle doğru sonuç vermektedir. Günümüzde de altın ve gümüş hala değerli maden olduğu ve ticaretten birikime kadar her alanda kullanıldığı için en doğru referans olarak altın birimi kullanılmaktadır. Altının zekâtı özellikle altın birimi üzerinden şu şekilde yapılır; zekât yükümlülüğü doğan kimsenin yani 80,2 gr. Altının zekâtı %2,5 oranında hesaplanan kısmını zekât olarak vermesi gerekmektedir.  Peygamber sünneti takip edildiğinde 20 dinar altın 80,18 ile 80,2 gram arasında olduğu tahmin edilmektedir. 200 dinar gümüşün ise 561,2 gram olduğu ön görülmekte. Bu sebeple bunların halk arasında bilinen 1/40 oranını yani %2,5 kadarını vermek doğru olacaktır.  Bunun yanı sıra gümüş üzerinden de yapılabilir fakat gümüş ticarette nadiren kullanıldığından daha az tercih edilmektedir. Matematiksel olarak net bir şekilde açıklamak gerekirse 100 gram altın bedelinde malı bulunan kimsenin 100 gram altın için vermesi gereken miktar 2,5 gram altın bedelidir.  Yani 40 da biri kadardır.  Verilecek miktarın %2,5 miktarı ile 1/40 miktarı aynı oranı ifade ettiğinden her iki türden de hesaplanabilir. Hanefi mezhebine göre kadın ziynet eşyasının zekâta tabi olduğunu belirtirken İmam Şafii, İmam Malik ve Hanbel'e göre de zekâta tabi tutulmaması gerekmektedir.  Sizler de zekâtlarınızı Yedi Başak İnsani Yardım Derneği olarak web sayfamız üzerinden veya SMS ile ‘'ZEKÂT''yazıp 3157'ye kısa mesaj olarak 15 TL şeklinde gönderebilirsiniz. Yedi Başak İyilik zincirine sizler de katılabilir ve en kolay ve hızlı bağış yapmanın yolları ile tanışabilirsiniz.

Yedi başak insani yardım

Sadaka verilecek kurumlar

Ülkemizde sadaka verilecek kurumlar başlığı altında güvenilir birden fazla kurum ve kuruluş bulunmaktadır.  Türk Kızılay'ı, İHH, Diyanet Vakfı, Darüşşafaka, LÖSEV gibi kurum ve kuruluşlara güvenli şekilde bağışlarınızı iletebilirsiniz. Bunun yanı sıra insani yardım dernekleri ve hayır kurumları aracılığıyla da bağışlarınızı ihtiyaç sahiplerine iletebilirsiniz. Bizler Yedi Başak İnsani Yardım Derneği olarak bağış ağımızı ve bağış türlerimizi oldukça geniş tutuyoruz. Herkes istediği yere, istediği şekilde bağışlarını gerçekleştirebilsin diye birçok ülke ve ülke sınırlarımız içerisinde birçok noktaya ayni ve nakdi yardımlarınızı iletiyoruz. Özellikle yaptığımız tüm projeler insani yardım dernekleri kapsamında öncü ve yeni projelerdir. Dönemin ve kişilerin içerisinde bulundukları durumları göz önünde bulundurarak yardım projelerimize her gün bir yenisini daha eklemekteyiz. İnsanlar adaklarını, şükürlerini, yardım ve bağışlarını diledikleri gibi gerçekleştirsin ve mallarının zekât, sadakalarını ihtiyaç sahipleri ile buluşturabilsin diye Yedi Başak olarak görev başındayız.  Bizler Yedi Başak olarak Hesap Verebilirlik, Şeffaflık, Kurumsallık, Adalet, Tarafsızlık, İnsan Sevgisi, Yenilikçi bakış açısını kendimize birer ilke olarak belirledik. İnandığımız her şeyin altını doldurabilmek için de her zaman daha fazla çalışmaya gayret ediyoruz. Sadaka verilecek kurumlar ve diğer yardımların güvenilir bir şekilde gerçekleştirilebileceği güvenilir dernekler arasında yer almaktan dolayı memnuniyet duyuyoruz. Özellikle dinimizin en önemli vazifelerinden ve sorumluluklarından birisi olan sadaka verme projelerini oldukça önemsiyoruz. Sadaka toplamak başlığı altında kurumların güven feragatini onaylamıyor ve bağışçılarımızın haklarını koruyacak yeni gelişmelere imza atıyoruz. Sadakanın öneminin ve inancımızdaki yerinin farkındayız. Sadaka İslam'da Allah'a yaklaştıran ve Allah'a itaat için yapılan güzel ve karşılıksız ibadettir. Bizler Yedi Başak İnsani Yardım Derneği olarak camii yapımı, eğitim kurumlarının düzenlenmesi, Afrika bölgesinde su kuyusu açılması, Kadınlar ve gençler için kişisel gelişim kurslarının açılması gibi birçok faaliyete imza attık. Bu sadakaların gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşması için birçok faaliyet düzenledik.  Sizler de sadakalarını derneğimiz üzerinden ihtiyaç sahipleriyle buluşturmak ve yüzlerde bir tebessüm oluşturmak isterseniz faaliyetler başlığı altında zekât ve sadaka kısmına göz atabilirsiniz.

Kaynak: Haber Merkezi

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER