Bulaşık süngerinize bir kaşık tuz ekleyin! Bütün mikropları öldürün

 Bulaşık süngerinize bir kaşık tuz ekleyin! Bütün mikropları öldürün
Mutfak bakteri ortamını en çok alan yerlerdir birisidir. Kimisi temizlik konusunda hassas davranırken kimisi ne yazık ki pek önemsemez. Mutfağın temizliğini önemseyenler için, bu püf nokta tam size göre… Bulaşık süngerine 1 kaşık tuz döktüğünüzde bütün mikropları kıracaksınız. Bu püf nokta size şaşırtıcı gelebilir ama etkisini görünce inanamayacaksınız. İşte bulaşık süngerine tuz dökmenin faydaları…

Temizlik insanın olmazsa olmaz yapması gereken işlerden birisidir. Her şeyin temizliği yapıldığı gibi bulaşıkları da mikroplardan arındırmak gerekir. Bulaşık süngeri mutfakta büyük bir öneme sahip eşyalardan birisidir. Peki, bulaşık süngerine bir kaşık tuz dökmeyi hiç düşündünüz mü? 

 

Bulaşık süngerini haftada en az iki kez temizlemek gerekir. Bunun için tuz ve sirke kullanmak çok önemlidir. 

BULAŞIK SÜNGERİNE TUZ DÖKÜNCE NE OLUR?

Bulaşık süngerine tuz dökmek ilk başta herkese garip gelen bir şey olabilir. Ama düşündüğünüzün aksine çok faydalı ve pratik bir şeydir. Tuz denilen madde dezenfektan ve mikrop kırıcı özelliği ile bilinen doğal bir anti bakteriyel hücreler barındırır.

Bulaşık süngerine tuz dökmek bakteri ve mikroplara çevresel bir etki yaratmış olursunuz. Bu çevresel etki, bakterilerin büyümesini ve yayılmasını önlediği kadar mutfakta eşyalar arası bulaşma riskini de en aza indirmiş olur. 

SİRKE MUTFAKTA NE İŞE YARAR?

Bir diğer mikrop kırıcı malzeme ise sirkedir. Antibakteriyel  özelliği ile bilinen sirke, tuz maddesi ile yan yana geldiğinde dezenfektan ve mikrop kırıcı özelliğini daha çok arttırır. Sirke ayrıca süngere geçen yemek kırıntıları, kötü kokuları ve yağ lekelerini söker atar.

Kaynak: Haber Merkezi

  • #bulaşık süngeri #tuz #sirke #mikrop

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER