Bu yöntemle pas lekesinden kurtulmak çok kolay... Her evde bulunan bu malzeme işinizi kolaylaştıracak

 Bu yöntemle pas lekesinden kurtulmak çok kolay... Her evde bulunan bu malzeme işinizi kolaylaştıracak
Pas lekesi en inatçı lekelerden birisidir. Pas lekesinden kurtulmanızı sağlayacak bir çok yöntem bulunuyor. Bu yöntemlerle sizde pas lekeleri ile mücadele edebilirsiiniz.

Pas lekeleri, ev ve giysilerimizde karşılaştığımız en inatçı sorunlardan biridir. Ancak endişelenmeye gerek yok; çünkü bu lekelerden kurtulmanın etkili yolları mevcuttur. İşte pas lekelerini gidermek için evinizde bulabileceğiniz bazı pratik çözümler:

Pas Lekelerinin Sebebi
Pas lekeleri, demirin suyla teması sonucunda oksitlenmesiyle oluşur. Bu lekeler sadece metal yüzeylerde değil, musluklar, fayanslar, giysiler ve hatta beyaz eşyalarda da görülebilir. Neyse ki, doğru yöntemlerle bu lekelerden kurtulmak mümkündür.

Beyaz Eşyalardaki Pas Lekeleri
Beyaz eşyalarınızda pas lekesi fark ettiyseniz, beyaz sirke kullanarak temizleyebilirsiniz. Bir miktar sirkeyi paslı bölgeye uygulayıp bir süre beklettikten sonra silin. Ütüler için, içine beyaz sirke doldurup çalıştırarak iç temizliğini yapabilirsiniz.

PAS LEKESİ

Kumaşlardaki Pas Lekeleri
Giysilerinizde veya diğer kumaşlarda pas lekesi oluştuysa, lekeli bölgeye limon suyu veya beyaz sirke uygulayıp bir süre bekletin. Bu işlem, lekenin hafiflemesini sağlayacaktır. Daha sonra, giysiyi normal şekilde yıkayın. Kumaşı güneşte kurutmak, lekenin daha da açılmasına yardımcı olabilir.

Banyolardaki Pas Lekeleri
Fayanstaki pas lekeleri için, limon suyu etkili bir çözümdür. Lekeli bölgeye limon suyu sürüp bir süre beklettikten sonra, sert bir fırça ile ovalayarak temizleyin. Eğer leke hâlâ çıkmazsa, diş macunu uygulayıp fırçalayabilirsiniz.
- Pas lekelerini temizlerken, lekeli bölgeyi ovalamaktan kaçının; bu, lekenin daha da yayılmasına neden olabilir.
- Temizlik işleminden sonra, lekeli bölgeyi iyice durulayıp kuru bir bezle kurulayın.
- Doğal yöntemler işe yaramazsa, pas çözücü kimyasal temizleyiciler kullanılabilir. Ancak bu ürünleri kullanırken, üreticinin talimatlarına dikkat edin ve gerekli güvenlik önlemlerini alın.

Bu yöntemlerle, pas lekelerini etkili bir şekilde çıkartabilir ve evinizi bu inatçı lekelerden arındırabilirsiniz.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER