Sonu çok kötü! Bunu öğrendikten sonra bir daha arka cebinizde taşımayacaksınız

- Güncelleme Tarihi:

 Sonu çok kötü! Bunu öğrendikten sonra bir daha arka cebinizde taşımayacaksınız
Günümüzde hemen hepimiz, telefonumuzu ve cüzdanımızı kolaylık sağlaması adına pantolonumuzun arka cebinde taşımaktan hoşlanıyoruz. Ancak, bu alışkanlık sağlığımız üzerinde düşündüğümüzden daha fazla etkiye yol açıyor.

Günümüzde pek çok kişi, telefonunu veya cüzdanını rahatlık açısından pantolonunun arka cebinde taşımayı tercih ediyor.

Ancak bunu okuduktan sonra bir daha arka cebinizde taşımayacaksınız.

Duyan koymaktan vazgeçiyor! Arka cebinizde telefon ve cüzdan varsa…

Arka cepte taşınan büyük nesneler, zaman içinde oturma pozisyonumuzun kaymasına neden olabilir ve bu da bel ve omurga sorunlarına yol açabilir.

Oturduğumuzda ve hareketsiz durduğumuzda, arka cebimizdeki telefon veya cüzdanın yarattığı baskı, omurgamızı etkileyerek kaymalara ve rahatsızlıklara sebep olabilir.

Uzmanlara göre, boyun, sırt ve omurga sağlığında simetri önemlidir. Ancak arka cebimizde taşıdığımız büyük nesneler, bu simetreyi bozabilir ve zamanla sorunların daha da kötüleşmesine neden olabilir.

Kalça ve sırt ağrılarına yol açıyor

Arka cepte taşınan cüzdan veya telefon, zaman içinde standart oturma pozisyonunuza ciddi bir şekilde müdahale edebilir.

Bu durum, doğrudan kalça bölgenizde ağrıya, siyatik sinirine yayılan ağrılara, hatta sırt ağrılarına neden olabilir.

Uzmanlara göre, bel, omurga ve boyun birbirine bağlı olduğu için vücudun doğal konumunu bozmak, zamanla sağlık sorunlarına yol açabilir.

Vücudun alışık olmadığı bir pozisyonda uzun süre durmak veya oturmak, bu bölgelerde ağrı ve rahatsızlıklara neden olabilir.

Cüzdan veya telefonunuz arka cebinizdeyken uzun süre oturduğunuzda, bu değişikliği fark edeceksiniz.

Kaynak: Haber Merkezi

  • #sırt ağrısı #kalça ağrısı #arka cepte taşımak #taşınan cüzdan

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER