Şeker hastaları dikkat! Bu belirtileri yaşıyorsanız şeker hastası olabilirsiniz

- Güncelleme Tarihi:

 Şeker hastaları dikkat! Bu belirtileri yaşıyorsanız şeker hastası olabilirsiniz
Bugün neredeyse tüm dünya şeker hastalığı tehlikesinde karşı karşıya kalıyor. Yıllar içinde şeker hastalığına yakalanma yaşı da oldukça düşmüştür. Bugün şeker hastalığı en az kanser kadar ciddi bir sorundur. Şeker hastalığının birçok sebepleri vardır. İşte detaylar…
Metabolizmada oluşan sorun yüzünden bedendeki glikoz seviyesinin korunması mümkün olmamaktadır. Bu durumun sebebiyle bedenin yeterince insülini üretememesidir. Bilhassa yetişkinlerde daha fazla görülmesiyle birlikte artık çocuklarda da yerini almış bulunmakta. Peki, Şeker hastalığının belirtileri nelerdir? Şeker hastaları neye dikkat etmeli? Şeker hastalığı neden olur? İşte şeker hastalığı hakkında merak edilen tüm ayrıntılar…
 
 
Şeker hastalarının dikkat etmesi gereken çok fazla şeyler vardır. Şeker hastalığı insanlar tarafından dikkate alınmasa da oldukça ciddi bir sorundur. 
 
Şeker hastalığının en büyük belirtisi sık idrara çıkma ve ağız kuruluğudur 
 
Şeker hastalığından kurtulmak için kontrollerin düzenli bir şekilde ihmal edilmeyerek yapılması gerekir. Ayrıca genel hayatımızın düzenini değiştirmek de oldukça faydalıdır. Asitli içecekler, fast food ve şekerli gıda tüketimi şeker hastalığına zemin hazırlayan en büyük etkendir.
 
 
Şeker hastalığı neden oluşur? 
 
Şeker hastalığı ciddi bir hastalıktır. Ve bir anda insanda yaş farketmeksizin gelişir. Şeker hastalığı insülin dediğimiz hormonla ilgilidir. Bu durum vücutta insülinin azalması ve tamamen ortadan kaybolmasıyla kendini gösterir. Şeker hastalığının iki çeşidi vardır;
 
- Tip 1 diyabet: Tip 1 diyabet sıklıkla çocuk ve genç yaşta ortaya çıkan Juvenil Tip olarak da adlandırılan diyabet tipidir.
 
- Tip 2 diyabet: Tip 2 diyabet toplumda en sık görülen diyabet formudur.
 
 
Şeker hastalığı belirtileri nelerdir?
 
- Sık idrara çıkma
 
- Aşırı susama 
 
- Yorgunluk ve halsizlik
 
- Ağız kuruluğu
 
- Sık ve aşırı acıkma
 
- Açlığa tahammülsüzlük
 
- Ağızda aseton kokusu
 
- İstem dışı kilo kaybetme
 
- Göz merceğinden sıvı çekilmesine bağlı olarak bulanık görme
 
- Görme bozuklukları izlenebilir
 
Şeker hastalığına ne iyi gelir?
 
Şeker hastalığı düzenli olarak kontrol gerektiren bir rahatsızlıktır. Ancak şeker hastalığı yalnızca kullanılan ilaçlarla kontrol altına alınamaz. Beslenme ve genel yaşam tarzının da düzenlenmesi gerekmektedir. Şeker hastalığına iyi gelen şeyler şu şekilde sıralanabilir; narenciyeler, ıhlamur, ıspanak, turp, limon, lahana, çilek, böğürtlen. Fakat bu ürünlerin konserveleri tavsiye edilmemektedir.
 
Şeker hastalığının düzenlenmesi için tarçın da çok fazla tavsiye edilmektedir. Genel olarak yaşam tarzının değiştirilmesi şeker hastalığı için faydalıdır. Sedanter yaşam bırakılmalı ve düzenli egzersiz yapılmalıdır.
 
 
Şeker hastalığı tamamen geçer mi?
 
Şeker hastalığı tamamen geçer mi? Diye merak edilmektedir. Şeker hastalığı tamamen geçen bir hastalık değildir. Sadece kontrol altına alınabilir. Ancak dikkat edilirse kişi gündelik yaşamını rahatlıkla sürdürebilir.
 
şeker hastalığı
 
( Aysu Rabia Tuncel ) 

Kaynak: Haber Merkezi

  • #şeker hastalığı #şeker hastalığı belirtileri nelerdir? #şeker hastalığı neden oluşur? #şeker hastalığına ne iyi gelir?

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER