İl olamaya aday olan ilçelerde heyecan arttı! İlçeler tek tek sıralandı, 67 İLÇE LİSTEYE GİRDİ: Türkiye’nin 82’nci İli hangisi olacak?

 İl olamaya aday olan ilçelerde heyecan arttı! İlçeler tek tek sıralandı, 67 İLÇE LİSTEYE GİRDİ: Türkiye’nin 82’nci İli hangisi olacak?
“İl olamaya aday olan ilçelerin listesi’’ internette en çok araştırılan konular arasında yer alamaya devam ediyor. İl olmak isteyen ilçelerde heyecan artarken, resmi kurumlardan ilçelerin il ve mahallelerin ilçe olması gibi henüz resmi kurumlardan açıklama gelmedi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada "Yeni yüzyılda 100 il 1000 ilçeden müteşekkil idare yapısıyla, gücüne güç katmış bir Türkiye'yi inşa ve ihya etmemiz mümkündür” ifadelerini kullanması il olmak isteyen ilçeleri heyecanlandırdı.

İlçelerin il olması için bazı şartlar isteniliyor

İl olamaya aday ilçeler belirlenirken belli şartlar ve kriterler isteniliyor. İl olacak ilçe belirlenirken; nüfus yoğunluğu, sosyo-ekonomik gelişimi, şehir merkezine uzaklığı, mevcut şehirleşme ve ulaşım durumu gibi konular ele alınıyor.

Konuşan haritalar 67 ilçe belirledi

Türkiye'de birçok ilçe il olmak isterken ilçenin il olabilmesi için bazı kriterleri karşılaması gerekiyor. Coğrafi bilgi sistemleri teknolojisiyle hazırlanan "Konuşan Haritalar'' aracılığıyla il olma potansiyeli en yüksek 67 ilçe belirlendi.

Peki il olmaya aday ilçeler listesinde hangi ilçeler var, hangi ilçeler il olacak, Konuşan Haritalar hangi ilçeleri gösterdi? İşte il olma potansiyeli yüksek olan 67 ilçe…

İl olmaya aday olan 67 ilçe

Lüleburgaz, Çerkezköy, Silivri, Çorlu, Büyükçekmece, Tuzla, Kapaklı, Gebze, Çayırova, Darıca, Konya Ereğli, Bandırma, Mustafakemalpaşa, İnegöl, Tavşanlı, Edremit, Bergama, Soma, Aliağa, Akhisar, Salihli, Torbalı, Ödemiş, Nazilli, Alaşehir, Söke, Kuşadası, Milas, Bodrum, Fethiye, Serik, Manavgat, Alanya, Polatlı, Zonguldak Ereğli, Erdemli, Silifke, Kozan, Kadirli, Ceyhan, Dörtyol, İskenderun, Kırıkhan, Arsuz, Reyhanlı, Elbistan, Kahta, Siverek, Viranşehir, Suruç, Ergani, Akçakale, Nizip, Bismil, Midyat, Nusaybin, Cizre, Silopi, Yüksekova, Erciş, Patnos, Doğubayazıt, Fatsa, Ünye, Erbaa, Bafra, Çarşamba.

  • #İl olamaya aday ilçeler #İlçe haber #il olacak ilçeler #il olacak ilçe

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER