Buzağı destek ödemesi ne zaman hesaplara yatacak? 2024 buzağı desteği ne kadar?

 Buzağı destek ödemesi ne zaman hesaplara yatacak? 2024 buzağı desteği ne kadar?
Tarım ve Orman Bakanlığı il ve ilçe müdürlükleri aracılığı ile yapılacak olan ​2023 Yılı 2. Dönem buzağı desteği başvuruları, son günlerde merak konusu oldu. Belli başlı şartlar ile verilen buzağı destekleme ödemesi, besicilerin TC Kimlik numaralarının son hanesine göre yapılacak. Peki, buzağı destek ödemesi ne zaman yatacak, 2024 buzağı desteği ne kadar?

​2023 Yılı 2. Dönem buzağı desteği başvuruları Tarım ve Orman Bakanlığı il ve ilçe müdürlükleri tarafından gerçekleştirilecek. Bin 150 TL ile 200 TL arasında fiyat değişikliği gösteren buzağı desteği tutarları Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından üreticilerin hesaplarına yatırılacak. Peki, buzağı destek ödemesi ne zaman yatacak, 2024 buzağı desteği ne kadar?

BUZAĞI DESTEK ÖDEMESİ NE ZAMAN HESAPLARA YATACAK?

Tarım Bakanlığı tarafından buzağı üreticilerini sevindirecek haber geldi. Yapılan açıklamaya göre; 1'inci döneme süresi içinde başvuramayan yetiştiricilerin, herhangi bir hak kaybına uğramadan 1 Nisan 2024 - 17 Haziran 2024 tarihleri arasında (2'nci dönem) 2023 yılı buzağı desteklemesine başvurma imkanlarının bulunduğunu duyurdu.

Buzağı destekleme ödemeleri gündeme gelse de ancak ödeme tarihi hakkında henüz bir açıklama olmadı.

2024 BUZAĞI DESTEĞİ NE KADAR?

Buzağı desteklemeleri doğduğu işletmeye ödenecek olup, doğduğu işletmede 120 günü tamamlama şartı aranmaktadır.

Buzağı desteklemesi kapsamında buzağı başına verilecek olan destek tutarları şöyledir;

Temel Destek: 1.150 TL baş (22 ilde temel desteğe ilave olarak verilen 400 eklenmiş hali)

Üreme Parametreleri Uygunluk Desteği: İlave 300 TL

Suni Tohumlamadan Doğan Buzağı Desteği: İlave 450 TL

Döl Kontrolü Kapsamında Doğan Buzağı Desteği: İlave 200 TL

Soy kütüğü ve Genomik Değer Tespiti İlave Desteği: Bakanlıkça soy kütüğü sınıfına göre ilave edilmektedir.

2024 BUZAĞI DESTEĞİ SON BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?

4 ay ve üzeri buzağılara hayvan başına bir ödeme yapan Tarım ve Orman Bakanlığı, TÜRKVET'e kayıt edilmiş hayvanlara destek sağlayacak. 2023 yılı 2nci dönem buzağı desteklemesi müracaatları başlamış olup, son başvuru tarihi ise 17 Haziran 2024 olarak belirlenmiştir.

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER