Ekmek ve hamur işlerinin en büyük sorunu kısa sürede bayatlaması ve küflenmeye başlamasıdır. Her öğünde tüketilen ekmek mutfakların olmazsa olmazları arasında yer almaktadır.
Yanlış şekilde muhafaza edilen ekmek hızlıca bozularak küflenebiliyor. Bu küflenmenin önüne geçebilmek için uygulamanız gereken bazı yöntemler bulunuyor.
Peki, ekmek nasıl bayatlamaz ve nasıl muhafaza edilir? İşte ekmeğin küflenmesini önleyecek bazı yöntemler..
- Ekmeğin küflenmesini ve bozulmasını önlemek için doğru bir şekilde muhafaza edilmesi gerekiyor.
Ekmeği hava geçirmeyen kaplarda saklamak gerekmektedir. Bu şekilde nem ve hava ekmeğe giremeyecek ve ekmek daha uzun süre bozulmadan kalacaktır.
Ekmeği poşette saklamanızda pek tavsiye edilmez. Ekmeğin ekmeklik içerisinde muhafaza edilmesi önerilir.
Havasız bir ortam ekmeği taze tutmaya ve küflenmeyi önlemeye yardımcıdır. Ekmeği güneşten uzak tutarak bozulmasını yavaşlatabilirsiniz.
Meğer çözümü çok kolaymış: Ekmeğin küflenmesini jet hızıyla önleyen tüyo belli oldu
Fazla olan ve yemeyeceğiniz ekmeği buzlukta dondurarak saklayabilirsiniz. Bu şekilde ekmeğiniz bozulmayacaktır. Ekmeği tüketeceğinizde buzluktan çıkartarak yiyebilirsiniz.
Donmuş ekmekler, lezzet kaybına uğramaması için en geç 3 ay içerisinde tüketilmelidir.
Ekmeğin muhafaza edildiği kabın veya dolabının düzenli olarak temizlenmesi gerekmektedir.
Bu yöntemleri deneyerek ekmek ve hamur işlerinizi daha uzun süre bozulmadan muhafaza edebilirsiniz.