Antalya’da Gezilecek Yerler

 Antalya’da Gezilecek Yerler
Antalya’da Gezilecek Yerler

 

Akdeniz'in incisi Antalya masmavi denizi ve yemyeşil doğası ile tüm dünyada gözde bir turizm merkezidir. Dört mevsim yerli ve yabancı turist akınına uğrayan bu şehir, doğal güzellikleri ve tarihi yapıları ile bir kültür merkezi haline gelmiştir. Muhteşem plajları, mağaraları ve tarihi mirasları ile günden güne daha fazla ziyaretçi ağırlar. Yolunuz buraya düşerse ziyaret edebileceğiniz birçok doğal ve tarihi güzellik sizleri karşılayacaktır.

Antalya'nın Tarihi Güzellikleri

Antalya'da sizi geçmişte yolculuğa çıkaracak birçok farklı tarihi yapı bulunur. Bunların başında tarihin ilk ticaret yollarını içeren Perge Antik Kenti gelir. Bu bölgeyi ziyarete gelmişken tarihi Antalya otelleri arasından konaklama tercihinizi yaparak geçmişi daha yakından hissedebilirsiniz. Antik kent seyahatinizin devam etmesini dilerseniz 4000 kişilik tiyatrosuyla ziyaretçilerini etkileyen Termessos Antik Kenti'ne şans verebilirsiniz.

Şehirde tarih kokan bir diğer yapı da Aspendos Antik Tiyatrosu'dur. Buradan sonra rotanıza, paleolitik çağlardan Roma dönemine kadar uçsuz bucaksız bir tarihe sahip olan Karain Mağarası'nı ekleyebilirsiniz. Ayrıca Antalya ilçelerinde de birçok tarihi eser bulunur. Özellikle Alanya Kalesi her yıl binlerce ziyaretçinin uğrak noktasıdır. Denizden bir hayli yüksekte olan bu kaleye teleferik ile çıkarak tatilinizi renklendirebilirsiniz. Alanya Kalesi'nin yanında ise mimari özellikleri bakımından dikkat çeken Kızılkule yer alır. Selçuklu Dönemi'nde inşa edilen bu yapı haftanın her günü ziyarete açıktır.

Antalya'nın Doğal Güzellikleri

Türkiye'nin turizme açılan ilk mağarası olan Damlataş Mağarası bu şehrin doğal güzelliklerinin başında gelir. Ayrıca Fosforlu Mağara, Korsanlar Mağarası ve Aşıklar Mağarası gibi gizemli koylarda keşfedilmeyi bekleyen mağaraları ziyaret edebilirsiniz. El değmemiş büyüleyici deniz ve plajları da şehrin ayrılmaz güzelliklerindendir. Özellikle Damlataş ve Kleopatra plajını görmeden şehirden ayrılmamalısınız. Denize sıfır Antalya otelleri ile masmavi suların ve güneşin keyfini çıkarabilirsiniz.

Bölgenin öne çıkan ilçelerinden Manavgat'ta yer alan Manavgat Şelalesi de manzarası ile ziyaretçilerine görsel bir şölen sunar. Şehir kalabalığından kaçıp doğa ile kucaklaşmak isterseniz Mahmutseydi Yaylası ve Gedevet Yaylası sizleri bekliyor. Toros Dağı'nın eteklerinde piknik yapabileceğiniz bu yaylalara her mevsim çıkabilirsiniz. Doğa yürüyüşü ve piknik yapmak için Köprülü Kanyon Milli Parkı da tercih edilebilir.

Antalya'da Kışın Gezilecek Yerler

Antalya muhteşem iklimiyle kışın da ziyaretçilerine gezilebilecek birçok seçenek sunar. Bölgede bulunan Bakırlı Dağı'nın yamaçlarında yer alan Saklıkent Kayak Merkezi şehrin kış turizmini canlandırır. Burada hem amatör hem de profesyonel kayakçılar için uygun pistler mevcuttur. Antalya'nın Elmalı ilçesinde yer alan Avlan Gölü kış aylarının en uğrak noktalarından biridir. Karstik oluşumla meydana gelen bu göl özellikle kar yağışıyla birleştiğinde manzara ve havasıyla unutulmaz anlara ev sahipliği yapar. Kış manzarasına doyamayanlar için dağ manzaralı Antalya otelleri konaklama için güzel bir tercih olacaktır. Ayrıca Olimpos Beydağları Milli Parkı'nda yer alan Olympos Teleferik ziyaretçilerine yemyeşil çam ormanlarını kayalık ve dik yamaçları tepeden görme imkanı sunar.

 Antalya'da Yapılacak Aktiviteler ve Antalya Otelleri Seçimi

Antalya'nın en popüler yerlerinden biri olan Kaleiçi her yaştan turistin uğrak noktasıdır. Burada tarihi dokuyu hissedip şehrin atmosferini deneyimleyebilir, hediyelik eşyalar alabilirsiniz. Antalya'nın merkez ilçesi Muratpaşa'da yer alan Dolphin Aqua Land isimli su parkında ailenizle birlikte keyifli vakit geçirebilirsiniz. Aynı zamanda burada su sporları yapabilirsiniz. Antalya'da akşamları deniz kenarında yürüyüş yapabilir, yerel lezzetlerin tadına bakabilir ve temiz havanın keyfini çıkarabilirsiniz. Antalya'da rüya gibi bir tatil yaşamak ve unutulmaz anlar biriktirebilmek için hayallerinizdeki oteli tatil.com üzerinden bulabilir ve buradan kolayca rezervasyon yapabilirsiniz.

 

Kaynak: Bülten

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER