Türkiye Paris 2024’te madalya rekoru kırdı

- Güncelleme Tarihi:

 Türkiye Paris 2024’te madalya rekoru kırdı
Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nda Türkiye, katıldığı müsabakalarda 7 madalya kazanırken, toplamda 20’ye yükseldi.

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen en iyi paralimpik oyunlarında hayatta kalan ve madalya rekoru kıran Türkiye, oyunlarda dokuzuncu olarak 1 altın, 3 gümüş ve 3 bronz olmak üzere 7. madalya kazanma başarısını gösterdi.

Tokyo 2020'deki 15 madalyayı Paris'te oyun bitmesine 3 gün kala geçen Türkiye'nin toplamda 3 altın, 10 gümüş, 7 bronz olmak üzere 20 madalyası bulunuyor.

Türkiye'de bugün Golbol Kadın Milli Takımı altın, okçulukta Sadık Savaş-Merve Nur Eroğlu ikilisi, masa tenisinde Kübra Korkut ve halterde Besra Duman gümüş, judoda Ecem Taşım Çavdar ve Cahide Eke, masa tenisinde Ebru Acer bronz madalya kazandı.

Oyunlarda şu ana kadar en fazla madalya kazanan 15. ülke olan Türkiye, genel madalya sıralamasında ise 25. sırada bulunuyor.

Kaynak: AA

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”