Kavanoza bir tutam ekleyin, turşu erimesini unutun!
Erimeyen ve köpüklenmeyen turşu yapmanın sırrını sizler için araştırdık. Turşu kurarken bu hatayı yapmazsanız, kütür kütür yiyeceksiniz...
Lezzetli sebze ve meyveleri, özel bir tatta yıl boyunca yememizi sağlayan turşulama yöntemi, eski zamanlardan beri tercih edilmektedir. Tuz, limon, sirke karışımıyla fermente bir hale getirilen yiyecekler, ekşi bir lezzete sahiptir.
Turşular yazın kavanozlanır ve kışın afiyetle yemek üzere beklenir.
Salatalık, biber, fasulye, havuç, pancar başta olmak üzere bin bir çeşit turşu kurmak mümkündür.
Evde turşu yaparken en korkulan kısım ise erimesi ve köpüklenmesidir.
Peki, erimeyen turşu nasıl yapılır? Kıtır kıtır ve sert turşu yapmanın püf noktaları nedir? İşte işin sırrı...
Kavanoza bir tutam ekleyin, turşu erimesini unutun!
Erimeyen turşunun sırrı
Hazırladığınız turşu suyunun içerisine birkaç kişniş tohumu ekleyin.
Turşu suyunu önce kaynatıp sonrasında ılımasını beklemek, turşularınızın daha sert olmasını sağlayabilir.
Turşusunu yapacağınız sebzelerin taze ve diri olmasına özen gösterin.
Turşu kurarken sofra tuzu değil kaya tuzu tercih edin.
Önemli Not:
Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.
Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı,
küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı,
kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir
yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar.
Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”