Metin Arolat kimdir, nereli, kaç yaşındaydı, evli mi? Metin Arolat neden öldü?

Fatih Bayram
İnternet Editörü

- Güncelleme Tarihi:

 Metin Arolat kimdir, nereli, kaç yaşındaydı, evli mi? Metin Arolat neden öldü?
Pop müzik sanatçısı ve reklam yönetmeni Metin Arolat, sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti. 52 yaşındaki Arolat’ın ani vefatı, sanat camiasında büyük bir şok yarattı. Sevenleri, Metin Arolat’ın ölüm nedenini merak ederken, yakın dostu şarkıcı Demet Sağıroğlu, Arolat’ın diyet yaptığını belirterek, “Herhalde kalbi kaldırmadı“ dedi.

Türk pop müziğinin 90'lı yıllardaki yıldızlarından Metin Arolat, İstanbul'daki konseri sırasında fenalaşarak sahnede yere yığıldı.

52 yaşındaki Metin Arolat, sahnede fenalaşarak yere yığılmasının ardından kalp masajı yapılarak ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ancak Arolat, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Acı haberin ardından yakın arkadaşı şarkıcı Demet Sağıroğlu hastaneye geldi. Gazetecilere açıklamalarda bulunan Sağıroğlu, Metin Arolat'ın ölüm nedeni hakkında önemli bir bilgi paylaştı. Sağıroğlu, "Rejim yapıyormuş yine, bizde hep vardır bu ölüm diyetleri. Herhalde kalbi buna dayanamadı," dedi.

Metin Arolat Kimdir?
Metin Arolat, 28 Mayıs 1972'de İzmir'de doğdu. İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nden mezun oldu. İş hayatına İstanbul'da Osman Üstündağ'ın reklam ajansında yönetmen yardımcısı olarak başladı. Çalıştığı bir kısa film, Cannes Film Festivali'nde Altın Aslan ödülünü kazandı. Bir süreliğine Amerika'ya giderek Chicago'da Illinois Üniversitesi'nde reklamcılık eğitimi aldı. Türkiye'ye döndükten sonra, Tarkan'ın klip çekimlerinde çalışan ekipte yer aldı ve kariyerine bu alanda devam etti.

1995 yılında çıkardığı "Ayrılık Olmaz" albümüyle müzik dünyasına adım atan Metin Arolat, hem yönetmenlik hem de şarkıcılık kariyerini bir arada sürdürdü. "Karavan", "Yine Bir Başıma", "Lütfen Yaz Gelsin", "Çok Daha Ötesi", "Kabul Et" gibi albümlere imza atan Arolat, aynı zamanda birçok markanın reklam filmlerinde yönetmenlik yaptı.

Ailesine çok bağlı bir sanatçı olan Arolat, abisini trajik bir trafik kazasında, babasını ise kısa süre sonra kaybetti.

Albümleri:

Ayrılık Olmaz - 1995
Yine Bir Başıma - 1998
Kabul Et - 2005
Lütfen Yaz Gelsin (Single) - 2010
Çok Daha Ötesi - 2010
Karavan - 2014

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”