Mersin Bursa Diyarbakır! Bu ilçeden 3 tane var

Mehmet Kemal Sayın
İnternet Editörü
 Mersin Bursa Diyarbakır! Bu ilçeden 3 tane var

Asya ve Avrupa'nın bağlantı noktası olan, 4 mevsimi dolu dolu yaşayan, yüzölçümü olarak dünyanın en büyük 36. ülkesi olan Türkiye'de 81 şehir var.

Türkiye'nin mülki haritası tarih boyunca birçok kez değiştirildi. Nüfus, ekonomi ve ulaşım standartları için şehirler, ilçeler, köyler ve mahallelerin sınırları tekrak tekrar çizildi. Yeni kurulan yerleşim yerleri de oldu, ismi değişenler de…

Bürokratik yazışmalarda karışıklık olmaması için birçok yerleşim yerinin adı değiştirilse de bazılarının ismi aynı kaldı.

Bu ilçeden 3 tane var!

Türkiye haritasında "Yenişehir” ismi en sık kullanılan yer adlarından biri oldu. 3 farklı ilin Yenişehir isimli bir ilçesi var. Örneğin, Bursa, Diyarbakır ve Mersin'deki 3 ilçe bu ismi kullanıyor.

Bursa Yenişehir:

Osmanlı Devleti'ne başkentlik yapan Bursa Türkiye'nin en güzel şehirlerinden biridir. 25 yıl başkent kalan Bursa'nın Yenişehir ovasına ilk yerleşimler de Osmanlı döneminde oldu. Evler, camiler, han ve hamamlar inşa edilerek yeni kurulan bu yerleşim yerine Yenişehir ismi verildi. İlk Osmanlı sikkesi de Yenişehir'de kurulan darphanede basıldı. Bursa'ya 55 kilometre uzaklıkta kurulan Yenişehir ilçesinin 71 mahallesi ve yaklaşık 56 bin nüfusu var.

Diyarbakır Yenişehir:

Diyarbakır'ın 4 merkez ilçesinden biri olan Yenişehir, özellikle yerli nüfusunun yoğunluğu ile dikkat çekiyor. Sur dışında kalan ilk mahalle olan ve ismini bu özelliğinden alan Yenişehir, 2008 yılında ilçe statüsü kazandı. 220 binin üzerinde bir nüfusa sahip olan Yenişehir, oldukça büyük bir ilçedir.

Mersin Yenişehir:

İsmi yeni olsa da Türkiye'nin en gelişmiş ilçelerinden biri olarak bilenen Yenişehir de Diyarbakır'daki adaşı gibi Mersin'in merkez ilçelerinden biridir. 32 mahalleye sahip olan Yenişehir'in Akdeniz'e sahili de bulunuyor. Turizm sezonunu içine alan yaklaşık 6 aylık süreçte milyona ulaşan bir nüfusu barındıran Yenişehir'in gerçek nüfusu da 300 bine yaklaşıyor.

(Mehmet Kemal Sayın)

 

  • #ilçe #ilçe haberleri #Mersin #Mersin haber #Bursa #Bursa haber #Diyarbakır #Diyarbakır haberleri #Yenişehir ilçesi #Yenişehir haberleri #Türkiye’nin ilçeleri

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”