MasterChef All Star’ın Adanalıları Konya bıçak arası yaptı! Sonuç ne oldu?

- Güncelleme Tarihi:

 MasterChef All Star’ın Adanalıları Konya bıçak arası yaptı! Sonuç ne oldu?
TV 8’in fenomen yarışması MasterChef All Star’da Konya esintisi... Konya’nın meşhur bıçak Arası pidesi yapıldı. Yarışmayı kim kazandı? Konya’ya özgü meşhur Bıçak Arası pide nasıl yapılır? İşte tarifi ve püf noktaları...

TV 8'in fenomen yarışması MasterChef All Star'da bu kez pideler yarıştı.

Haftanın ilk takım oyununda Hasan kaptanlığındaki mavi takım ve Kıvanç'ın kaptanı olduğu kırmızı takım düelloda karşılaştı.

Pideler yarıştı

MasterChef All Star' da bu kez Türkiye'nin yöresel pideleri yarıştı.

Konya Bıçakarası


Konya bıçakarası da pide kategorisinde yarışmacılara verildi. Bıçakarası için iki Adanalı yarıştı. Mavi takımdan Azizi ile Kırmızı takımdan Alican en iyi bıçak arasını yapmak için mücadele etti.

Kim kazandı

Konya Bıçak Arası fırında ve daha minimal boyutta pişiren yarışmacılardan Alican düelloyu kazanan isim oldu.

Konya Bıçak Arası Pide nasıl yapılır?

BIÇAK ARASI MALZEMELERİ

Hamuru için;

4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
1 buçuk su bardağından az su


Üzeri için;

Yarım kilo kuşbaşı et
2 domates
1 tane biber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
1 kaşık sıvı yağ

BIÇAK ARASI YAPILIŞI

Öncelikle hamurumuzu yapıp mayalanmaya bırakalım.

O mayalanırken bir yandan üstünün harcını hazırlayalım: Kuşbaşı etleri çok küçük doğrayalım.

Domatesi biberi de aynı şekilde küçük küçük doğrayalım, baharatımızı katıp karıştıralım.

Hamur mayalandıktan sonra küçük bezeler haline ayıralım.

Hamuru ince uzun bu şekilde açıp üstüne harç sürüp yağlı kağıtlı fırın tepsimize dizelim ve 200 derecede pişirelim. İlk sıcağını attıktan sonra servis edelim.

BIÇAK ARASI PÜF NOKTALARI

Hamurun daha hızlı mayalanması için, oda sıcaklığında bekletin.


Tarifte kuşbaşı et yerine ince çekilmiş kıyma da kullanabilirsiniz.


Hamurları tepsiye dizerken aralarında boşluk bırakın.


İç harcın, hamurdan dökülmemesi için kenarlarını kıvırabilirsiniz.


Her fırının pişirme süresi farklıdır. Bu yüzden pidelerinizi sık sık kontrol edin.

 

Kaynak: Haber Merkezi

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar
  • M
    Meltem
    1 yıl önce

    Mükemmel 10/10

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER