TV 8'in fenomen yarışması MasterChef All Star'da bu kez pideler yarıştı.
Haftanın ilk takım oyununda Hasan kaptanlığındaki mavi takım ve Kıvanç'ın kaptanı olduğu kırmızı takım düelloda karşılaştı.
Pideler yarıştı
MasterChef All Star' da bu kez Türkiye'nin yöresel pideleri yarıştı.
Konya Bıçakarası
Konya bıçakarası da pide kategorisinde yarışmacılara verildi. Bıçakarası için iki Adanalı yarıştı. Mavi takımdan Azizi ile Kırmızı takımdan Alican en iyi bıçak arasını yapmak için mücadele etti.
Kim kazandı
Konya Bıçak Arası fırında ve daha minimal boyutta pişiren yarışmacılardan Alican düelloyu kazanan isim oldu.
Konya Bıçak Arası Pide nasıl yapılır?
BIÇAK ARASI MALZEMELERİ
Hamuru için;
4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
1 buçuk su bardağından az su
Üzeri için;
Yarım kilo kuşbaşı et
2 domates
1 tane biber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
1 kaşık sıvı yağ
BIÇAK ARASI YAPILIŞI
Öncelikle hamurumuzu yapıp mayalanmaya bırakalım.
O mayalanırken bir yandan üstünün harcını hazırlayalım: Kuşbaşı etleri çok küçük doğrayalım.
Domatesi biberi de aynı şekilde küçük küçük doğrayalım, baharatımızı katıp karıştıralım.
Hamur mayalandıktan sonra küçük bezeler haline ayıralım.
Hamuru ince uzun bu şekilde açıp üstüne harç sürüp yağlı kağıtlı fırın tepsimize dizelim ve 200 derecede pişirelim. İlk sıcağını attıktan sonra servis edelim.
BIÇAK ARASI PÜF NOKTALARI
Hamurun daha hızlı mayalanması için, oda sıcaklığında bekletin.
Tarifte kuşbaşı et yerine ince çekilmiş kıyma da kullanabilirsiniz.
Hamurları tepsiye dizerken aralarında boşluk bırakın.
İç harcın, hamurdan dökülmemesi için kenarlarını kıvırabilirsiniz.
Her fırının pişirme süresi farklıdır. Bu yüzden pidelerinizi sık sık kontrol edin.
Kaynak: Haber Merkezi