DOLAR
38,36
EURO
43,89
STERLİN
51,36
GRAM
4.272,67
ÇEYREK
7.022,93
YARIM ALTIN
14.036,85
CUMHURİYET ALTINI
27.943,33

Selçuklu’da minik eller iyilik için buluştu! Şükriye Onsun İlkokulu’ndan anlamlı proje

- Güncelleme Tarihi:

 Selçuklu’da minik eller iyilik için buluştu! Şükriye Onsun İlkokulu’ndan anlamlı proje

Konya'nın Selçuklu ilçesindeki Şükriye Onsun İlkokulu 2. Sınıf öğrencileri anlamlı bir projeye imza attı. "İyilik Zinciri Macerası” adı altında gerçekleşen etkinlikte öğrenciler, kardeş okulu ziyaret edip eşleştiği öğrencilerle beslenmelerini paylaştı, hediyeleşip mektuplaştı. Proje kapsamında öğrenciler yardımlaşma, empati kurma ve toplumsal sorumluluk bilinci gibi konularda farkındalık kazandı.

Kardeş sınıfı ziyaret ettiler

Şükriye Onsun İlkokulu 2. Sınıf öğrencileri eTwinning "İyilik Zinciri Macerası” projesi kapsamında anlamlı bir çalışmaya imza attı. Bu kapsamda Selçuklu İlçesi Sızma Mahallesinde bulunan İTO Şehit Muhterem Ak İlkokulu 2A sınıfı kardeş sınıf seçilerek ziyaret edildi. 

Her öğrenci eşleştirilerek ziyarete gittiği arkadaşına bir mektup yazıp kendi tasarladığı bir resim ya da el işi hediyesini taktim etti. "Beslenmemi Paylaşıyorum” etkinliği adı altında simit, meyve suyu, kurabiye götürülerek birlikte beslenme yapıldı. 

Öğrencilere hediye verildi

Sınıf olarak her öğrenciye bir kalem ve sınıf kitaplığına bir hikâye kitabı seti hediye edildi. Öğrencilerin yaptıkları iyilikler beraber değerlendirilip sınıf panosundaki iyilik tablosunda her iyiliği için bir madalya etiketi (Bronz, Gümüş, Altın, Safir, Yakut, Zümrüt ) öğrenci sütununa eklendi. 

İyilik defteri tutarak günlük şeklinde iki ay boyunca her gün yapılan iyilikler deftere yazıldı. Minik yürekliler markette alışveriş yapan yaşlılara yardım edip market arabasını sürdü. Yaşlıları evlerinde de ziyaret etmeyi ihmal etmedi. Ayrıca sokak hayvanları da beslendi. Ve bu yaptıkları tüm iyilikleri iyilik defterine yazdı.  

Projenin amacı öğrencilere iyi insan olmanın temel taşları olan empati, yardımseverlik, saygı ve paylaşma değerlerini deneyimleyerek kazandırmak.  Çünkü erken yaşlarda kazanılan sosyal davranışlar, bireyin tüm yaşamında belirleyici rol oynamaktadır. Projeyle birlikte öğrenciler soyut değerleri somut davranışlara dönüştürerek iyiliği kalıcı hale getirdi. Gözlem ve ödüllendirme yoluyla da davranışlar pekiştirilmiş oldu. İyilikler çoğaldıkça değerin de yükseldiği görüldü.

(Sibel Elmas)

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER