DOLAR
38,49
EURO
43,73
STERLİN
51,41
GRAM
4.150,51
ÇEYREK
6.823,99
YARIM ALTIN
13.638,98
CUMHURİYET ALTINI
27.151,22

Konyalılar bu işi sevdi! 4 Ayda 5 metreye çıkıyor

Meltem Gürbüz
İnternet Editörü

- Güncelleme Tarihi:

 Konyalılar bu işi sevdi! 4 Ayda 5 metreye çıkıyor

Konya'daki 80 yıllık yasağın ardından ilk kez geçen yıl deneme ekimi yapılan kenevirin ekim alanı genişletildi. 

İyi para kazandırıyor!

Konya'nın Çumra ilçesinde deneme üretimi yapılan ve ilk hasadı gerçekleştirilen kenevir çiftçiyi heyecanlandırdı. Verim sevindirdi, kenevirin ton fiyatı 12.000 TL olarak belirlendi. 

Yeni sezon hızlı başladı!

Çumra Anadolu Üretim ve Pazarlama Kooperatifi yeni sezonu açtı, üreticiler tarlada buluştu. Bu yıl 4 bin dönümlük alanda sertifikalı tohumluk kenevir ekimi gerçekleştirildi.

Kontrollü üretim her an denetim!

Türkiye'de sadece 20 şehirde kenevir üretimine izin veriliyor. Ekimden hasada kadar bütün süreç denetleniyor, hem mühendisler hem çiftçi temsilcileri hem de jandarma tarlaları takip ediyor. 

Konya'da kenevir bereketi!

Ekimden itibaren 4-5 aylık süreçte Konya'daki kenevirin sap boyu 5-6 metreye kadar ulaştı. Verim herkesi memnun etti. Sanayi yatırımları için çalışmalar devam ederken Konya'daki kenevir ekiminin 50 bin dönüme ulaştırılması planlanıyor. Konya'daki ikinci sezon kenevir ekimine Çumra Anadolu Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Başkanı Mahmut Şenyüz de katıldı. Şenyüz destek veren herkese teşekkür etti, bereketli bir sezon diledi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER