Konyalı çiftçilerin en büyük sorunlarından biri! Bu hayvan tarlayı talan ediyor

 Konyalı çiftçilerin en büyük sorunlarından biri! Bu hayvan tarlayı talan ediyor
Konyalı çiftçilerin tarlalarına dadanan domuzlar mahsullere zarar vererek verim kaybına neden oluyorlar.

Konya'da mısır ekim alanlarında domuz problemi her geçen gün artıyor. Mısır eken çiftçiler tarlalarına geceden giren domuzlardan bıkmış durumda. Yapılan mücadeleler sonuç vermeyince domuz popülasyonu giderek artıyor.

Maddi zararlara yol açıyor

Çiftçilerin bin bir emekle yetiştirdikleri mısır tarlasına giren domuzlar maddi zararlara yol açıyor. Hem kundaktaki mısırları kemiriyorlar hem de mısırların yatmasına sebep olan domuzlar tarlayı talan ediyor. Son zamanlarda artan popülasyonları yüzünden çiftçiler kara kara düşünüyor.

Problem her geçen gün artıyor

Konuyla ilgili Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Süleyman Soylu sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Mısır ekim alanlarında domuz probleminin her geçen gün arttığını belirten Soylu, "çiftçiler içinde domuzlarla mücadele edenler de giderek azalıyor, bu durum popülasyonların giderek artmasına neden oluyor.'' ifadelerini yer verdi.

(Mustafa İlker Şen)

  • #Konya #Konya haber

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar
  • AA
    Ahmet AYDIN
    21 gün önce

    Bende bir üreticiyim domuzlar bizim bağlarımızı ve kiraz ağaçlarımızı talan ediyor. Domuzlarla devletimizin uzman kişilerle etkin mücadele etmesi talebimizdir.

    • Cevapla
    • Begen (4)
    • Begenme (1)
  • K
    köylü
    21 gün önce

    Alırsın tüfeği eline domuzların kökünü kutursun.??????.zor mu.??????

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • NT
    Nami Turhan
    21 gün önce

    Mücadele amaçlı domuz avı için izin alıp Avcı Derneklerinden yardım istiyorlar. Arabamızla bir kuruş istemeden gidiyoruz köyden mısırın içinden domuzu kovalayıp çıkarmaya kimse gelmiyor. Boşuna yakınmasınlar. Herkes nasibini yer.

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER