Konya tarihinin en büyük yatırımı geliyor! Maliyeti 2 milyar TL’yi geçecek

 Konya tarihinin en büyük yatırımı geliyor! Maliyeti 2 milyar TL’yi geçecek

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya tarihinin en önemli yatırımlarından birine imza atacaklarının müjdesini paylaştı.

Askeri alanlar şehre kazandırılacak!

Meram Yeni Yol ile Meram Eski Yol arasında kalan Konya'nın bu en değerli alanlarından birisi şehre kazandırılacak.

Konu ile ilgili açıklama yapan Başkan Altay şunları kaydetti:

"Cumhuriyetimizin 100. Yılında Konya Büyükşehir Belediyesi tarihinin en yüksek bütçeli yatırımını şehrimize kazandıracak olmanın heyecan ve mutluluğunu yaşıyoruz. Ateşbaz Veli Mahallesi'nde bulunan 56. Bakım Fabrika Müdürlüğü'nün  650 bin metrekarelik kısmı rekreasyon alanı olarak kullanılacak. Burada bulunan tesisi de yeni yeri olan Selçuklu Aşağı Pınarbaşı Mahallesi'ndeki alana taşıyacağız. Maliyeti 2 milyar lirayı aşan Ağır Bakım Kentsel Dönüşümü ve 56. Bakım Fabrika Müdürlüğü'nün temelini Pazartesi günü saat 11.00'de atacağız”

Önemli isimler katılacak!

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu Konya'daki temel atma töreni katılacak.

Proje şehir için büyük bir kazanım olacak.

140 bin metrekare inşaat alanı!

140 bin metrekare toplam inşaat alanına sahip olacak 56. Bakım Fabrika Müdürlüğü'nde; 6 adet depo, nizamiye binası, harp silahları bölümü binası, helikopter pisti, silah atölyesi, direkt müdahale binası ve ek idari binası yer alacak. Açık alan imalatlarında ise; 3 basketbol sahası, 2 hizmet destek yerleşkesi, futbol sahası ve koşu parkuru bulunacak.

(Sibel Elmas)

 

 

  • #Konya #Konya haber #Konya haberleri #Konya askeriye taşınıyor #Konya yatırım #Konya rekor yatırım #Konya askeri alanlar

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar
  • ZB
    Zeytin Babası.
    244 gün önce

    Üretimfen uzak boş işler.

    • Cevapla
    • Begen (2)
    • Begenme (0)
  • H
    Hog
    243 gün önce

    Ne işi var acaba yeşillikler içinde bakım fabrika bilmem nesinin!!! Allah aşkına şu konyaya adam akıllı bir proje olmayacak mı insanlık namına? Yok velespit müzesi yok nizamı mülk yok tekel binası yenilemesi. Bunlar insanların ne işine yarayacak. Metro yapın, yeşillik yapın, üretim fabrikaları kurun goletler yapın şehir merkezine... nefes aldırın şehre millet konyadan kaçmak istiyor.

    • Cevapla
    • Begen (4)
    • Begenme (0)
  • R
    RA
    242 gün önce

    Konya nın kaderinin değişmesi lazım.Bu kadar Zor Bir memleket olmaz.Her işi zorlaştırmak için özel çaba sarf edilmiş.Oysa Dünya da bir başka Konya yok.Bir kere şehircilik yok.Esnaflık yok.Yol yok.Su yok.Oysa Her şey var çevrede.Az bi gayret işler güçler düzelir.

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (2)
  • M
    mustafa
    242 gün önce

    Konya'nın şu an en büyük sorunu sanayi bölgesindeki trafik sorunu, acilen trafik lambaları kaldırılmalı, hız sınırı artırılmalı, yollar genişletilmeli ve araçlar kavşaklarda birbirlerini görmeyecek şekilde kelebek yollar yapılmalı

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER