Konya’nın simge camisi ibadete kapatılıyor! Ne zaman açılacak?

Meltem Gürbüz
İnternet Editörü

- Güncelleme Tarihi:

 Konya’nın simge camisi ibadete kapatılıyor! Ne zaman açılacak?
Konya’daki Osmanlı eserleri arasında özel bir yeri olan Sultan Selim Camisi ibadete geçici süreliğine ibadete kapatılıyor. İşte sebebi..

Konya'daki önemli Osmanlı eserlerinden biri olan ve şehrin siluetinde önemli bir yeri olan Sultan Selim Camisi ibadete kapatılıyor. 

15 Kasım'a kadar kapalı kalacak

Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü cami girişine bir pankart asarak bilgilendirme yaptı. Açıklamada camide gerçekleştirilecek proje çalışmalarından dolayı 28 Ekim'den itibaren Sultan Selim Camisi'nin ibadete kapatılacağı ifade edildi. Camideki çalışma 15 Kasım'a kadar devam edecek.

Konya Sultan Selim Cami

Mevlana Müzesine komşu olarak inşa edilen Sultan Selim Cami, Osmanlı Padişahı Kanuni Sultan Süleyman'ın oğullarından Sarı Selim'in Konya valiliği zamanında yaptırıldı.

Birçok kişi caminin ismini Konya'ya içme suyunu getiren Yavuz Sultan Selim'den aldığını zannetse de cami, Yavuz'un vefatından sonra yani oğlu Kanuni Sultan Süleyman döneminde yapılmıştır.

Cami ismini de Kanuni Sultan Süleyman'ın oğlu olan 2. Selim'den  (Sarı Selim) alıyor.

Eserle ilgili Osmanlı arşivlerini araştıran Yusuf Küçükdağ, çalışmasında "Yapı kaynaklarda Cami-i Cedîd, Cami-i Şerif-i Sultan Süleyman şeklinde kaydedilmiş, daha sonra bitişiğinde II. Selim'in inşa ettirdiği imaretten dolayı II. Selim'e mal edilmiştir” ifadesine yer vermiştir.

Sultan Selim Cami mimarı kim?

Sultan Selim Camisi'nin mimarı hakkında yapılan arşiv araştırmalarında yazılı bir belge bulunamadı.

Planı itibariyle İstanbul'daki Eski Fatih Cami ve Kırım Gözleve'deki Mimar Sinan'ın yaptığı camiye benziyor.

Temele kadar kazılarak onarılan camiye Konya'ya gelen turistler de büyük ilgi gösteriyor.

Caminin ikinci katında misafirlerin ağırlanması için odalar da var.

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER