Konya’nın bu ilçesi su sıkıntısı yaşıyordu! 205 metre derinlikte su kaynağı buldular

 Konya’nın bu ilçesi su sıkıntısı yaşıyordu! 205 metre derinlikte su kaynağı buldular
Yıllardır su sıkıntısı yaşayan Konya’nın Ahırlı İlçesi, Çayır Mevkiinde 205 metre derinlikte bulunan ve saniyede 16 litre akan içme suyu kaynağı ile 30 Ağustos’ta çifte bayram sevinci yaşadı.

Ahırlı ilçe genelinde özellikle evlerdeki çeşmelerden oldukça sağlıksız akan su sorunun gündeme getirilmesinin ardından başlatılan çalışmalar nihayet olumlu sonuçlandı. İlçe Merkezi'ne bağlı Çayır Mevkiinde yaklaşık bir ay önce başlatılan sondaj çalışmalarında 160 metresi kayalık zemin olmak üzere 205 metre derinliğe kadar inilerek ilçe merkezinin sorununu ortadan kaldıracak suya ulaşıldı. Ahırlı İlçe Belediye Başkanı Ali Üzlük, ulaşılan su miktarının saniyede 16 litreye ulaştığını ifade ederken ilçe merkezinin oldukça sağlıklı bir suya kavuştuğunu ifade etti.

"Bir süre önce yaşadığımız sorunu unutmayalım''

Bulunan bu su ilçe merkezinin yanı sıra ilk etapta yakın mahallelerde de yaşanan soruna da bir nebze olsun çözüm olacağını belirten Üzlük, "Diğer mahallelerde de yaşanan sorunun tamamen ortadan kalkması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bundan sonra ki hedefimiz yine Büyükşehir Belediyemiz ve KOSKİ Genel Müdürlüğümüzün destekleri ile alt yapı çalışmalarını tamamlamak. Ancak burada tüm ilçe halkımıza da seslenmek istiyorum. Bir süre önce yaşadığımız sorunu unutmayalım. Bunun için suyumuzu israf etmeden kullanmak hepimizin en önemli görevi olmalı” dedi.

Başkandan teşekkür!

Konuşmasının sonunda emeği geçenlere de teşekkür eden Üzlük, "Sorunun gündeme gelmesinin ardından yaptığımız görüşmelerde bizlere her türlü desteği veren Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay'a, KOSKİ Genel Müdürümüz Ahmet Demir'e, Genel Müdür Yardımcımız Murat Erdoğan'a tüm ilçe halkı adına şükranlarımı sunuyorum 
Ayrıca sorunun giderilmesi için büyük gayret gösteren Büyükşehir Belediyesi İl Genel Meclis Üyesi Tevfik İnce'ye, Belediye Meclis Üyelerimize 40 gün boyunca gece gündüz demeden çalışan KOSKİ İlçe Sorumlusu arkadaşlarımız Ercan Altunbaş'a Ali Altuner'e ve tüm KOSKİ ekibine de teşekkür ediyorum” diye konuştu.

(Mustafa İlker Şen)

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER