Konya’daki şeker fabrikası taşınıyor! Her şey sıfır olacak

 Konya’daki şeker fabrikası taşınıyor! Her şey sıfır olacak

Konya Şeker'de bir taraftan genel kurul hazırlıkları yapılırken diğer yandan geleceğe yönelik adımlar da planlanıyor. 

Konya Şeker taşınıyor!
Şehrin göbeğinde kalan Konya Şeker Fabrikasının taşınması çok uzun süredir gündemdeydi. Fabrikanın yeni yeri belirlendi, gerekli bütün çalışmalar tamamlandı. Fabrikanın taşınması ile ilgili yeni süreci Pankobirlik Başkanı Ramazan Erkoyuncu duyurdu.

Yeni fabrika nereye kurulacak!
Yeni fabrikanın üretim alanında, iş gücü potansiyeli olan bir bölgede ve ulaşım aksı üzerinde kurulması gerekiyordu. Fabrikanın Konya'nın Altınekin ve Cihanbeyli ilçeleri arasındaki Altınbeyli'ye kurulması planlanmıştı. Bugünkü süreçte fizibilite raporları bitti, satın alınan arazinin bedeli ödendi, imar planı yaptırıldı, izinler alındı, ÇED raporları onaylandı. Kısacası Bakanlık ve belediyelerden ruhsatların alınması için hiçbir engel kalmadı.  

Fabrika yeniden kurulacak! 
Konya Merkez Şeker Fabrikasındaki çoğu makine, ekipman ve bina kullanım ömürlerini ve teknolojilerini kaybettiği için yeni fabrika neredeyse sıfırdan kurulacak. Yeni süreçle birlikte fabrikanın taşınma süreci hızlanacak. 

Finansman sorunu yok!

Finansmana erişimde önceki yıllarda yaşanan zorluklarla karşılaşmayacağını söyleyen Pankobirlik Başkanı Ramazan Erkoyuncu yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı. "Konya Şeker olarak önümüzdeki bu olumlu iklim sürecinde ve yeni görev dönemimizde tesisi kurup açılışını yapacağımızdan bölge çiftçimizin ve Konyalı hemşehrilerimizin emin olmalarını istiyoruz. Bu çalışmalarımız sırasında bizlerden desteklerini esirgemeyen Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum'a, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, ilgili ilçe belediye başkanlarımıza, sivil toplum kuruluşu başkanlarımıza teşekkür ediyor; devam eden süreçte de her türlü desteği vereceklerine gönülden inanıyoruz. Çumra Şeker Fabrikasının kurulmasının tüm aşamalarında aktif Kurucu Başkanı sıfatıyla bulunmuş biri olarak olarak tecrübemize güveniyor, sizlerin desteği ve teveccühünün gücümüze güç katacağına yürekten inanıyoruz”

(Mustafa İlker Şen)

  • #Konya #Konya Şeker #Konya haberi #Konya haberleri

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar
  • B
    Birnen
    45 gün önce

    Mevcut arsa konum itibari ile..ve değeri ile 4. Şeker fabrikası kurar deniliyor… mevcut arsa ne olcak acaba.. ? Saygılar

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (1)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER