Konya’daki ilçenin simge meyvesi! İtalyanlar bayılıyor

Fatih Bayram
İnternet Editörü
 Konya’daki ilçenin simge meyvesi! İtalyanlar bayılıyor

Türkiye'nin il olmaya aday, en büyük ilçelerinden biri olan Ereğli'de yetiştirilen meyve, ihracat başarısıyla dikkat çekiyor. 

Üretim ve satış Ereğli'de!

Sanayi, tarım ve hayvancılık sektörlerinde Türkiye'deki birçok ili geride bırakan, 154 bine ulaşan nüfusuyla dikkat çeken Konya'nın Ereğli ilçesinde yetiştirilen beyaz kiraz şehrin önemli ihracat kalemlerinden biri oldu. Ekonomik üretimi sadece Ereğli'de yapılan beyaz kiraz çevre ilçelerde de yetiştirilerek Ereğli'ye getiriliyor. 

İtalyanların meyvesi! 

Konya'nın Ereğli ilçesinde yıllık ortalama 10 bin ton beyaz kiraz üretiliyor. İklim koşullarına göre kalitesi değişen bir meyve olan beyaz kirazda henüz yüksek kalite yakalanamadı… Kalitenin artmasıyla ihracatın da artması bekleniyor. Hasat edilen 10 bin ton beyaz kirazın üçte ikisini İtalya satın alıyor.
 

Fabrikalarda işleniyor!

Türkiye'de taze olarak ya da reçel olarak tüketilen beyaz kiraz, Ereğli'deki fabrikalarda işlendikten sonra ihraç ediliyor. Sapı ve çekirdeği çıkarıldıktan sonra fabrikalarda salamura haline getirilen kirazlar Avrupa'nın yolunu tutuyor. Ereğli'deki beyaz kiraz üreticileri son yıllarda düşük fiyat nedeniyle üretimden çekildi. 


Belediye logosu beyaz kiraz var!

Kek, pasta ve meyve suyu sanayinde kullanılan beyaz kirazın daha da değerlenebilmesi için üretiminin en az 7-8 kat artması gerekiyor. Ereğli'ye komşu Halkapınar ilçesi de beyaz kiraz üretimi yapmaya başladı. Ereğli Belediyesi'nin logosunda da beyaz kiraz var. 

  • #konya #konya haber #ereğli #ereğli haber #ereğli ilçesi #ilçe haberleri

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER